Кметът на Старо Оряхово участвал в банда, превзела бизнеса в селото

0

Арестуваният кметът на село Старо Оряхово до Варна е участвал в банда, подчинила икономиката в района, съобщават от ГДБОП. Той е обвинен за принуда. Освен него са арестувани още 2-ма души – мъже на 59 и на 67 г.  Обвиненията са за участие в престъпна групаза имотни облаги, и измами, свързани с кандидатстване и получаване на кредити с поставени лица.

Бандата на кмета действала от началото на 2019 г. до края на 2023 г.  Тримата контролирали ресторантите, вендинг машините, предоставянето на бързи кредити срещу лихва, строителство и изпълнение на проекти. Собственици и управители на някои от дружествата са бедни хора, контролирани от обвиняемите. Други такива са били принуждавани да теглят потребителски кредити, парите от които давали на тарторите на региона. Действали със заплахи, принуда, унижения и побои. 

В село Старо Оряхово и във Варна са претърсени 3 адреса, иззети са 6 броя мобилни телефони, различни по вид валута на стойност около 80 000 лева, огнестрелно оръжие, техника и документи, свързани с престъпната дейност. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.