Бащата на застреляния Паруш направил имение от измами

1

Застреляният Паруш Първанов е син на покойния Наско Парушев, известен като Пупата. Lupa.bg съобщи, че таткото е бил един от най-влятелните и богати бандити в Горна Оряховица, преди да почине. Навремето бащата вдигнал палат от първите измами с ремъци и лагери, сочи информацията в МВР.

Преди години ченгетата забелязват, че зачестяват случаи на измами под предлог покупко-продажба на лагери, ремъци, транспортни ленти, стоманени въжета и др., Те стигат до механизмът на извършване – при всички случаи той е идентичен. „Мозъкът“ се оказва в Горна Оряховица, откъдето умело мами хората.

Мним посредник се свързвал с бизнесмени от страната. Координатите намирал от бизнескаталози, реклами и други леснодостъпни източници.

По телефона предлагал изгодна сделка срещу 10 – 20% комисионна – да се купи стоката от склад на много ниска цена. После да се препродаде на осигурен пак от него клиент, който спешно търси точно такива материали и ще заплати за тях почти двойно.

“Посредникът” обяснявал, че няма достатъчно пари, за да реализира сделката сам.

За да се увери в надеждността й, бизнесменът получавал телефона и фамилното име на “крайния купувач”. След успокоителен разговор с него следвало договаряне – бизнесменът и посредникът определяли ден и час на срещата и начина, по който ще се познаят. На срещата между тримата обикновено посредникът носел мостра на предлаганата стока.

“Крайният клиент” потвърждавал, че мострата е “точно това, което настойчиво търси”. Посредникът си вземал договорената комисионна и определял нова среща, за да се “финализира” сделката. На нея обаче бизнесменът, който финансирал операцията, се оказвал сам и разбирал, че е измамен. Оказва се, че зад тази схема седи именно бащата на вчера гръмнатия Паруш Парушев. Схемата е измислена толкова хитро, че всички се хващали на куката, а към Наско Парушев идвали милиони в пачки.

На сина по това време явно не му вървяло много, защото живеел в малка къщурка и карал 20-годишна бричка, разказват ченгета. Явно таткото не искал да рискува да го вкара в „бизнеса“ си толкова млад.

За да не остане по-назад от баща си, Паруш започва да се занимава с измами от 90-те години на миналия век. Отначало той няма голям успех, но впоследствие парите започват да текат и към неговите джобове.

Проверка на Lupa.bg показва, че той има една едногодишна ефективна присъда за телефонни измами, като и няколко условни преди това. Няма оперативни данни да е помагал в измамите на баща си. Едва по-късно започва да се занимава с рекет, проституция, дрога и накрая лихварство.

Никога не се е водил на работа, никога не е имал регистрирана фирма, сочат данните за Паро Боксьора.

„Пенсионерът по болест“ се жени за красавица, жена му винаги в последно време е с пълни с пачки чанти. Това достига до ушите на други бандити, които я издебват, пребиват и отмъкват 5 цифрена сума пари. По неофициална информация дамата олеква с около 20 000 лева.

Говори се, че Паро Боксьора е знаел кои са извършителите и им е подготвил люто отмъщение.

1 Коментар
  1. lvz казва

    bashtata na parush ae kazva georgi. proverete au izrichnika.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.