6 години затвор за Адриан, който уби Ани и Явор на пешеходна пътека в София

0

6 г. затвор при първоначален общ режим получи Адриан, който прегази Ани и Явор на пешеходна пътека на столичния бул. „Сливница“ през май миналата година. Това стана ясно днес в Софийския градски съд.

Темида наложи на Адриан Антонов наказание от 9 години затвор, като го намали с 1/3, тъй като делото беше гледано по съкратената процедура, защото подсъдимият призна изцяло вината си за ужасяващата трагедия. Така на Адриан беше наложено наказание от 6 години кауш при първоначален общ режим. Градските магистрати отнеха книжката на джигита за 9 години.

Припомняме, че в нощта срещу 8 май Ани и Явор пресичат на пешеходна пътека на булевард „Сливница“ в столицата. Изневиделица върху младите годеници връхлита Адриан Антонов, който няма почти никакъв опит зад волана. Ани и Явор загиват на място от бруталния сблъсък.

После джигитът бе пуснат на свобода с мярка подписка. Това стана на 4 юли, а съдът измени мярката му, защото младежът е обвинен за престъпление по непредпазливост, за което по закон не може да бъде задържан за повече от два месеца. Първоначалните данни показваха, че 19-годишният младеж е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничението от 50 км/ч – около 101 км/ч. После адвокат Марковски поиска да се изготви допълнителната автотехническа експертиза и тя заковава Адриан, като показва не 101, а 106 км/ч.

Присъдата не е окончателна и подлежи на жалба и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.