Жесток екшън с друсания селски кмет Иво Бръснаря

0

Невиждана гонка е имало тази вечер във Врачанско. От няколко дни криминалисти от ОД МВР-Враца провеждали секретна операция в района на село Малорад. Поводът за нея е бил сигнал, че кметът на селото Иво Илиев Иванов, популярен като Иво Бръснара, редовно шофира след употребата на кокаин.

Секретен пост засякъл селския управник да се вози със собствения си джип „Мерцедес“ ML и подал сигнал към патрул на районното управление на полицията в Бяла Слатина, пише „Булнюз“.null

Когато униформените опитали да спрат Иво Бръснара, той ги подминал като пътен знак и тръгнал да бяга. Започнало невиждано в този край преследване, което завършило със спирането на джипа в района на Малорад.

При теста за наличието на упойващи вещества било установено, че той е седнал зад волана след употребата на кокаин. Селският управник незабавно бил задържан.

Били повикани допълнителни екипи, които започнали обиск в 6 имота, които са свързани с 52-годишния бивш член на групировката СИК. Полицаите тарашат за наркотици и оръжие, тъй като има оперативна информация за наличието на още кокаин и незаконни пушки и пистолети.

Очаква се джипът “Мерцедес“ да бъде конфискуван от полицията.

Ако обвиненията към него бъдат потвърдени от съда, в селото ще има предсрочни избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.