Брендо се укривал в хотела на Белослава, който купил чрез подставено лице?

0

Евелин Банев живял необезпокоявано и в запориран апартамент в идеалния център на София, постоянно сменял квартирите си

Предалият се доброволно на съдебните власти в България, за да излежи влязла в сила 6-годишна присъда за пране на пари от наркотрафик Евелин Банев – Брендо се е укривал на поне пет адреса у нас през последните 2 години. Това твърдят информирани източници на „Уикенд“. Според думите им 59-годишния крал на кокаина се е установил трайно в страната ни още през лятото на 2022 г., когато е кацнал на частно летище край Шумен с дерегистриран 6-местен самолет и оттогава изобщо не е напускал пределите на България. Други пък са убедени, че той на два пъти е прескачал до Турция с фалшив паспорт, след което се е връщал.

Запознати твърдят, че през последните две години Евелин Банев е живял в дълбока конспиративност в апартамент в идеалния център на София и в поне други два имота в столицата, в къща край родния си град Тополовград, както и в морско имение в Бургаска област. Брендо е собственик в сянка на помпозния 5-звезден комплекс „Оазис“ в курортното черноморско село Лозенец, но не се е вясвал там от поне 4 години, тъй като имал опасения, че някой от туристите и гостите на хотелския комплекс може да го разпознае и предаде на МВР.
Според усилен слух, който върви в ъндърграунда, миналото лято Евелин Банев – Брендо е закупил чрез подставено лице от Украйна бутиковият хотел „Вила Арте“ в Лозенец,

собственост на певицата Белослава

и съпруга й – художника и рекламен бос Евгени Йонов. Любопитна подробност е, че хотелът на Белослава се намира в непосредствена близост до комплекса на Брендо „Оазис“, на няма и 250 метра. От миналата есен кокетната двуетажна сграда на Белослава в средиземноморски стил и с прилежащ към нея 4 декара двор с външен басейн, собствена овощна градина и лозе с различни сортове грозде, е затворена за посетители. Някогашният бутиков хотел е с нов собственик, който е поставил триметрова ограда и е опасал имота с камери.
„На книга се води, че купувач на хотела е украински бизнесмен, който е платил 7 милиона лева. Неофициално обаче се твърди, че

новият собственик на дискретния хотел е именно Брендо,

който е купил сградата от Белослава, за да я ползва като своя лична лятна морска резиденция, далеч от любопитните погледи“, твърди източник на „Уикенд“. Важна подробност е, че преди повече от 20 години бащата на Белослава – д-р Борислав Стоянов, продава на Брендо стотици декари земи край морето в село Лозенец, върху които е изграден и хотелския комплекс – бижу „Оазис“.
Съмненията, че Евелин Банев – Брендо се е укривал на морето, преди сам да поиска да влезе в затвора, се подхранват и от присъствието на адвокат Петър Василев пред Софийския централен затвор. Юристът е родом от Бургас и според запознати лично е транспортирал с колата си Брендо от морския град до София, като е издействал и „случайната“ поява на журналист от бургаския сайт „Флагман“, който излъчи кадри от доброволното предаване на Банев.
Твърди се, че преди Брендо сам да поиска да влезе в затвора, за да изтърпи присъдата си за наркотрафик, той е прекарал продължително време в София, като е живял в

апартамент в идеалния център на столицата –

в жилище на улица „Граф Игнатиев“ №23, което се води собственост на голямата му дъщеря. Любопитен детайл е, че преди десетилетие жилището от 175 кв. м. на пъпа на София беше запорирано от КПКОНПИ, но впоследствие имотът беше върнат на Брендови.
Смята се, че през годините, когато е бил в нелегалност, Евелин Банев не се е задържал дълго време на едно и също място, а често е сменял квартирите си от съображения за сигурност. Предполага се, че той е обитавал поне 5 различни имота, част от които са в провинцията, а други в софийските квартали Панчарево и Драгалевци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.