Намаляват с 1/3 наказанието на помелия на пешеходна пътека Ани и Явор

0

Делото срещу Адриан Антонов, обвинен за катастрофата на столичния бул. „Сливница“, при която загинаха Ани и Явор, ще продължи на 4 юли по съкратена процедура. Това ще доведе до намаляване с една трета на присъдата, която ще постанови Софийският градски съд, както и ще ускори процеса, съобщава БНТ.

Днес се проведе разпоредително заседание по делото, в рамките на което подсъдимият направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратеното следствие.
Защитата на Антонов поиска да бъдат разпитани двама свидетели, които да дадат показания за характеристичните данни на подсъдимия. Съдът прие искането за основателно и по тази причина отложи делото за 4 юли от 13:00 ч. Припомняме, че катастрофата се случи в нощта на 7 срещу 8 май 2023 г. на кръстовището между бул. „Сливница“ и ул. „Русе“. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24 г.) и Явор Стоянов (23 г.). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани, се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост. След това те влязоха в съдебната зала, за да проследят съдебния процес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.