Арестантка гасила цигара в окото на Красимира Трифонова, обвинена в убийството на зет си Пейо Пеев

0

  Арестантка е горила цигара в окото на Красимира Трифонова, която е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев. Други задържани жени пък я биели в килията, а по тялото имало още подутини. Това разкри адвокатът ѝ Димитър Вълков по време на своята пледоария в Софийския градски съд.  

Родената през 1969 година Красимира страда от много заболявания, стана ясно още в съда. Именно на това основание тя поиска мярката ѝ за неотклонение да бъде променена от задържане под стража в домашен арест. Жената се появи с една торба, пълна с лекарства. Трепереща и с много тих глас Красимира обясни, че има хипертония и Паркинсон. Дори и в момента кръвното ѝ било 180.

„Приемам по 15-20 таблетки на ден. Моите близки са обект на заплахи за убийства, обири, фалшиви писма на социалните. Не съм опасна, не съм престъпник , обяви Красимира в правото си на последна дума. 

Тя се оплака, че лекарите, които я преглеждали неглижирали нейното състояние, а възрастната ѝ майка, която е на 86 години и също беше в залата, обикаляла да търси медици. Красимира искала да ходи за прегледи при тях. 

Адвокатът ѝ Димитър Вълков изброи многобройните ѝ болести, в това число тремор, загуба на слух, отслабване с повече от 25 килограма, загуба на координация, изчезнало зрение. Докато той говореше, Красимира Трифонова се беше облегнала на банката, но съдът ѝ разреши да седне. Въпреки здравословното ѝ състояние обаче тя остана с пранги на краката през цялото време. 

Прокурор Виолета Желева опонира, че Трифонова е била преглеждана многократно, водена е в частни клиники, посочени от нея и освен това ѝ е назначена съдебно-медициска експертиза, за да установи какво ѝ е състоянието. Прокурорката припомни и за какво е задържана всъщност Трифонова, а именно убийството на Пейо Пеев, който издъхна от механична асфиксия. След като изслуша пледоариите съдът обяви, че Красимира Трифонова остава в ареста, тъй като не е отпаднала възможността да извърши престъпление, а и остава обоснованото предположение за нейната съпричастност към убийството на Пеев   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.