Фолкпевица помагала на банда ало-измамници в град Левски

0

Не чак толкова известна фолкпевица от близкото минало е участвала в група за ало-измами в град Левски, сочи оперативна информация в МВР.

Криминалистите крият името на чалга звездата, но медията ни научи, че разработката е преди повече от 3 години и на брюнетката й се е разминало.

Група цигани, на които звездата била позната, изкарвали луди пари с телефонни измами. Твърди се, че именно там е сформирана най-мощната банда за ало-измами, която въпреки многото акции продължава да действа и днес.

След като родните криминалисти разбиват групата, участниците получават леки присъди и те изместват бизнеса си в румънската столица Букурещ.

Още през 2019 година град Левски осъмна блокиран от полиция и жандармерия. При акцията се претърсват девет адреса. Операцията е срещу телефонни измамници, които живеят в т.нар. квартал на богатите, но официално нямат доходи.

Механизмът – обвинените са се представяли за полицейски служители по телефона и са искали съдействие за залавяне на престъпници от жертвите. Групата е действала на територията на цялата страна – основна цел са били жителите на столицата. Прокуратурата е изчислила, че те са разполагали и с джобни пари на ден, колкото една минимална пенсия.

Арестувани са осем души. Сред арестуваните е Димитър Серафимов, по прякор Келеша, считан за един от тарторите на групи за измами. Задържан е и синът му – Васил.

Претърсванията в дома на Серафимов продължиха повече от 6 часа. Иззети са множество злато, пари и автомобилите им. Извършените от тях измами през годините са за стотици хиляди левове. Роднини на Келеша отказаха коментар.

„Град Левски е меката на „ало” измамниците в България. Това е една от най-сериозните групи, които работят на територията на страната”, заяви за медиите тогава главният прокурор Иван Гешев.

Разследването на тази група започна преди седем месеца. Всички задържани са криминално проявени. По-голямата част от тях са осъждани, е информацията от разследващите.

Lupa.bg научи, че още при тази акция става ясно, че не толкова известна фолкпевица става част от разработките на ченгетата. Засечени са разговори, от които става ясно, че тя е съпричастна към ало измамите.

На сексапилната дама обаче й се разминава и всички се чудят дали някои от разследващите не са се облагодетелствали със секс в натура, за да запазят имиджа на певицата.

Научихме още, че при тогавашната акция са намерени румънски сим-карти, с които родните бандити действали.

След няколко поредни акции, бизнесът се премества изцяло в Румъния.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.