Шефът на КАТ удари по Нойзи след скандалното съдебно решение

0

Съдията отказва да конфискува автомобила на база Конституция, а не на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Това уточни в ефира на БНТ комисар Николай Крушарски, шеф на столичния КАТ, относно казуса с хванатия да шофира пиян Ивайло Цветков – Нойзи.

„Трудно е да се коментира съдебно решение, но според мен поправката в НПК е работеща и ние трябва да продължим да я изпълняваме, защото тя дава добрия резултат и добрата превенция по време на пътнотранспортните произшествия“, заяви експертът. 

„В тази ситуация трябва да чакаме Конституционния съд (КС) да се произнесе. Това е органът, който трябва да прецени дали това е работеща мярка и дали е законна“, добави той. 

БЛИЦ припомня, че Районният съд в София, реши, че колата на Ивайло Цветков-Нойзи няма да бъде отнета в полза на държавата.

През март Цветков получи условна присъда за шофиране след употреба на алкохол. Той беше заловен на 17 ноември миналата година да кара по Околовръстния път в София в нетрезво състояние.

При тест с дрегер беше отчетена проба от 2,12 промила алкохол. Кръвният тест показа наличието на 2,52 промила.

След задържането му Ивайло Цветков беше освободен срещу гаранция от 15 000 лева.

Постановената му условна присъда бе постигната след споразумение с прокуратурата, с което на журналиста се налага наказание от 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.