Условна за насилник, душил доведената си дъщеря

0

С условна присъда се размина домашен насилник, душил 8-годишната си доведена дъщеря и съпругата си в Кюстендил. Побойникът се призна за виновен и сключи споразумение с Районната прокуратура в Кюстендил. Побойникът е осъден на 11 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 3 май 2024 г., в семейното жилище в Кюстендил, чрез блъскане с ръце причинява на жена си лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, вследствие контузия на стената на гръдния кош. Този побой е извършен в условията на домашно насилие. На агресивният тип очевидно не му е достатъчно и насочва гнева си към доведената си дъщеря, която е на 8-годинки. Хваща детето за шията с двете си ръце и започва да го души. По едно време се усеща, че наистина ще удуши момиченцето и го пуска. В крайна сметка и причинява лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, заради натъртванията на подкожните меки тъкани по шията.

И двете престъпления за извършени в условията на домашно насилие. След споразумението Темида прецени да отнеми мярката за неотклонение на насилника, която до този момент беше домашен арест. В момента побойникът няма никаква мярка за неотклонение.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.