Шефът на Топлофикация-София превръща обществени поръчки в семеен бизнес

0

„Установихме множество обществени поръчки, които са превъзлагани на фирмата на жената, с която съжителства директора на столичната Топлофикация Александър Александров – Светлана Пашалийска.“ Това съобщи на брифинг общинският съветник Борис Бонев.

Обществените поръчки са печелени от определени фирми, които след това са превъзлагали дейностите на фирмата на Пашалийска. Проверката е показа няколко такива случая, поясни Бонев, като показа и документи, удостоверяващи лошата практика. Като управител на други фирми Александров също практикувал подобни дейности. Обществените поръчки за милиони левове са били за реконструкция на топлопровод, превоз на материали, доставка на консумативи, ремонт на котли и т.н.

-

Информацията за този явен конфликт на интереси в „Топлофикация-София ще бъде подадена в прокуратурата и в комисията за конфликт на интереси, както и в АДФИ. Общинските съветници ще поискат и пълна данъчна проверка на директора на дружеството и на Пашалийска.

Над 40 поръчки на стойност 217 млн. лева са възложени от Топлофикация-София от началото на годината. С това на практика се връзват ръцете на всяко следващо управление на това общинско дружество, подчерта Бонев. Той настоя за незабавната оставка на Александър Александров.

„Очакваме в най-скоро време Столичният общински съвет, който е принципал на дружеството, да вземе решение за обявяване на нов конкурс за избор на директор, Надзорен съвет и Управителен съвет на Топлофикация“, заяви Борис Бонев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.