Денислав с поршето припадна в съда, преди да чуе, че остава в ареста

0

Окръжният съд във Велико Търново потвърди окончателно най-тежката мярка „задържане под стража“ за 21-годишния Денислав Славчев, който, дрогиран и без книжка си спретна гонка с полицаи в Търново с мощно „Порше Кайен“. Младежът с бясна скорост помля три паркирани коли под Царевец. След екшъна, в която били използвани и шипове за принудително спиране, слязъл от колата и за втори път опитал да избяга на униформените, стана ясно в съдебната зала. Оказа се, че Денислав никога не е притежавал шофьорска книжка, а за откритата в колата му дрога може да получи до 6 г. затвор и глоба от 2 до 10 хиляди лв..

Колата била купена за сестра му Есмералда, на 18 г., която в момента карала шофьорски курс. Тя трябва да е ученичка в Ловеч, обаче има и дете на 2 г., казаха затознати с делото. Никой в семейството, включително и Денислав, не работи, но пък адвокатът му Станислав Радославов посочи пред магистратите, че родителите можели да осигурят 5 до 10 000 лв. за евентуална парична гаранция. Другата алтернатива бе той да бъде пуснат под домашен арест и с електронна гривна, с която да се следи изпълнението на мярката.

От прокуратурата настояха, че макар да няма предишни присъди обвиняемият е с изключително висока степен на обществена опасност, може да се укрие от правосъдието или да извърши друго престъпление. На този етап на досъдебното производство Денислав е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в нощта на 28 май във Велико Търново, като водач лек автомобил, марка „Порше Кайен“ не изпълнил разпореждания на полицейските органи да спре за проверка след подадени светлинен и звуков сигнал на полицейски автомобил. Той ще отговаря и за това, че по същото време и място управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство ДDreger Drug Test 5000″ и причинил ПТП със значителни щети след шофиране с висока скоростпо търновските улици, като поставил под риск живота на полицаи, изброи прокурор Таня Катрева.

Точно когато съдът даде думата на задържания, той се свлече на земята. Наложи се охраната да му поднесе стол, а майка му подаде бутилка с вода, ридаейки. Денислав бързо се съвзе.

„Моля да ми дадете най-леката мярка. Никога повече няма да правя така“, каза Славчев.

След кратко съвещание бе определено, че трябва да се върне в килията. Разследването продължава под наблюдение на Районна прокуратура Велико Търново. Готвят се и още обвинения, но не са готови експертизите за размера на причинените материални щети в зрелищната катастрофа и химико-токсикологичното изследване. Поршето на Есмералда е задържано като веществено доказателство.

Бронята на поршето  край  смачкания контейнер за смет и потрошените паркирани коли
Бронята на поршето край смачкания контейнер за смет и потрошените паркирани коли

Семейството бе в съда, но се държа доста враждебно към журналистите и отказа всякакъв коментар. В село Катунец, където Денислав е адресно регистриран, казват, че фамилията не живее там от поне 20 г. Имали далечни братовчеди, но почти не се вестявали при тях. Установили се във Велико Търново в последните години, но никой не знае с какво изкарват доходите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.