Имал ли е съучастник сенегалецът, който удуши с кабел приятелката си и я натъпка в сак

0

Сенегалецът Томас Тибаут, който е в ареста с обвинение за убийството на гаджето си Соня Киннунен, може да е имал съучастник, казаха ченгета за „Галерия“. Всички доказателства говорят, че чужденецът лично е удушил финландката, но един факт засега няма обяснение. Дни преди смъртта си младата жена е намерила ключ от апартамента, в който двамата живеели, под наем в пощенската кутия. пощенската кутия. Това твърдят нейни познати, които са дали свидетелски показания.

Жената се свързала с хазяина на жилището, който отрекъл да има трети ключ. Единственото обяснение засега е. че сенегалецът, който е с френски паспорт, е подготвял алибито си или се е договорил с някого да влезе в апартамента.

Нещо обаче се е объркало и заподозреният е убил приятелката си в момент на афект, твърди една от версиите. Експертиза е доказала, че по кабела, с който е била удушена 22-годишната Соня, има ДНК следи само от Томас. Под ноктите й е открит негов биологичен  материал. Явно жертвата се е борила за живота си. Тялото на жертвата бе открито в сак в гардероб в жилище в столичния квартал „Борово“.  

Там тя живеела с гаджето си, но през последните две седмици от живота й между двамата започнали скандали. Томас бил зависим от хазарта. Често проигравал парите си на спортни залози. Когато обаче те свършили, 25-годишният мъж хакнал телефона на любимата си и получил достъп до банковата й карта. От нея започнал да тегли пари, което Соня забелязала. Тя подала сигнал до банката и за да запази средствата, прехвърлила част от тях на сенегалеца. По-късно се усетила, че именно той стои зад изчезването, на средствата от сметката й. В деня на убийството тя била на работа до късно.

Планирала да тренира и да се срещне с приятелки.

Това бил последният път, когато те я виждат жива. Късно вечерта двамата с Томас се скарали, скандалът прераснал в побой. Мъжът грабнал кабел от стаята, увил го 5 пъти около врата на любимата си и започнал да я души. Когато се отпуснала бездиханна в ръцете му, набутал тялото й в сак, който напъхал в гардероба. Три часа след убийството, Томас се обърнал към полицията, че е изчезнала приятелката му. Това усъмнило ченгетата, въпреки че чужденецът демонстрирал голяма  активност при търсенето на гаджето му. Той звънял на приятелките й и обикалял квартала.

Мъжът бил видимо притеснен, когато давал обяснения пред криминалистите. Разследващ полицай му предложил да отидат и до квартирата, където нямало следи от взлом. При огледа униформените забелязали тежък сак в гардероба. Отворили ципа и от чантата  се подал татуираният крак на Соня. Съдът остави Томас за постоянно зад решетките. Чужденецът няма близки и роднини в България и е възможно да напусне страната, ако бъде пуснат с друга мярка за неотклонение. Той обаче продължава да отрича, че е убил приятелката си и настоява, че трети човек е сторил това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.