Спипаха го да кара пиян: Собственик на автокъща остана без Ламборгини-то си за 500 000 лева

0

С 1,41 промила алкохол в кръвта зад волана на зашеметяващо скъп автомобил „Ламборгини Урус“ е бил хванат Антон (Тони) Златков – шеф на една от най-големите автокъщи у нас. През нощта срещу четвъртък униформени видели, че струващата над 500 000 лева кола криволичи по пътното платно, след което я спрели. Проверката е станала около 22,30 часа пред столично заведене, съобщи Lupa.bg от свои източници.

При проверката Тони Златков силно лъхал на алкохол и завалял думите. Той признал, че се е почерпил, тъй като бил на абитуриентски бал на дъщерята на близък приятел. Предложил на полицаите да го пуснат, но те категорично отказали. Тествали го с дрегер, който отчел положителна проба 1,48 промила. На водача е издаден талон за кръвна проба и е съпроводен до УМБАЛ „Св. Анна“ за изследвания, които също показали наличие на алкохол в ръвта – 1,41 промила.

Колата е иззета, но тъй като е собственост на автокъщата на Златков, той ще плати рекордна глоба, която ще е над 500 000 лева. Проверка установи, че цената на „Ламборгини Урус“, обявено за продажба в автокъщата, е 540 000 лева без ДДС. Най-вероятно става дума за същата кола. Докато сумата не бъде платена, автомобила остава запориран от МВР. За да се направи точна оценка, вероятно ще бъде назначена допълнителна експертиза, разясниха експерти.

Антон Златков е сред най-големите търговци на луксозни автомобили втора ръка у нас вече повече от 20 години. Той е известен и с ексцентричния си стил на обличане

Според промените в Наказателния кодекс, които влязоха в сила от 8 август м.г., освен „лишаване от свобода“ и глоба от 200 до 1000 лева, шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила или след употреба на наркотици, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Антон (Тони) Златков е сред големите търговци на автомобили висок клас втора употреба. Той развива бизнеса си вече над 20 години и върти десетки милиона лева оборот годишно. Казват, че е с много силно влияние в КАТ, където негови фирми оказват „консултантски услуги“ за по-бързата регистрация на автомобилите.

Тони Златков е баща на отвлечения за откуп през 2017 г. Адриан Златков. 25-годишният Адриан беше отвлечен на 30 август, а само около половин месец по-късно беше освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори, след което е платил солиден откуп. Тони Златков обаче отказа да каже каква сума е платил за живота на сина си. Платената сума е над 1 милион евро. За отвличането бе задържан Иво Ториното, но така и не бе осъден впоследствие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.