Четирима от източвалите помощи в Англия влизат в затвора, една ще бъде екстрадирана

0

На лишаване от свобода между 3 и 8 години бяха осъдени петимата български граждани, обвинени за виновни за една от най-големите измами с помощи в Англия.

Четирима от тях бяха задържани още в съдебната зала. Единствено 53-годишната Цветка Тодорова бе освободена и подлежи на автоматично депортиране. Оказа се, че тя вече е изтърпяла повече от половината от присъдените й 3 години затвор. Веднъж тя се е опитала да напусне страната по време на разследването, но е била арестувана на летище Лутън в Лондон.

Най-дълго зад решетките ще остане 34-годишният Гюнеш Али, който пък успява да избяга в родината, но е екстрадиран. Неговата присъда е от 7 г. и 3 месеца.

Осъдената на 8 г. лишаване от свобода Галина Николова ще трябва да остане зад решетките поне четири години, преди да може да поиска освобождаване под лиценз. Съдията не прие аргументите й, че трябва да се грижи за двете си малки деца. Николова и Али са сочени като основни двигатели на продължилата близо 5 г. престъпна схема, довела до източването на 54 млн. паунда.

Партньорът на Николова – Стоян Стоянов пък ще трябва да изтърпи присъда от 4 години лишаване от свобада, като ще може да бъде пуснат под наблюдение най-рано след две години.

Робот – по-бърз от четирима заварчици

27-годишната Патриция Панева посрещна със сълзи присъдата си от 3 г. и два мeсеца. Съдията каза, че това е минималното наказание, което може да й даде, тъй като е била твърде млада, когато е попаднала в престъпната схема и не е била сред тези, които са вземали решения.

Петимата българи имат право да обжалват до 28 дни. През юли ще има и ново дело по техния случай, което ще определи какво от личното им имущество ще бъде конфискувано.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.