Постелъчно бельо за хотелите

0

Когато пътуваме за почивка или за работа в друг град в България, ни е необходимо място за почивка или нощувка. За тази цел можем да използваме услугите за настаняване в хотели. Днес стаите в хотели, мотели и хостели са достъпни в различни ценови категории, което позволява избор на стая за всеки бюджет.

Оборудването на стаята с хотелски текстил

Хотелският текстил създава уют във всяка стая. От качеството на спалното бельо можем да съдим за класа на хотела и нивото на обслужване.
Целият хотелски текстил можем условно да разделим на четири категории:

 1. завивки, възглавници, одеяла;
 2. чаршафи, калъфки;
 3. халати, кърпи, пантофи;
 4. покривки, пердета, декоративни възглавници.

За хотелския текстил се изискват доста строги предписания. Основното изискване е високото качество на съставките и удобството на употреба. Бельото трябва да издържа пране и сушене в перални машини и да е удобно за работата на персонала на хотела.

  Важен критерий за спалното бельо е хипоалергенността им. Затова хотелите често поръчват одеяла и възглавници с пълнеж от полиестерни влакна. Естествените пълнежи като пух или перо не са толкова популярни, поради риска от алергични реакции у гостите, както и поради сложността на употреба и по-високата цена.

  Как да подобрим имиджа на хотела с помощта на спалното бельо

  Спалното бельо може да бъде ефективен инструмент за повишаване на доверието и разпознаваемостта на хотела. То трябва да бъде направено или от 100% памук, като Ранфорс или памучен сатен. Най-доброто по качество спално бельо Ранфорс е изделие, произведено от фини нишки с плътно тъкане. Най-добрата опция за тъкани е бельо в класически бял цвят. Неговото несъмнено предимство е, че този цвят създава усещане за уют и почивка, чистота и хармония. Тъй като той може да се пере при високи температури, което позволява да се минимизират разходите за пране. За хотели, които биха искали да подчертаят своята индивидуалност и да придадат на стаите си свой стил, може да се изберат както монохромни (едноцветни) дизайни, така и полихромни (с цветни мотиви, класически орнаменти и узори).

  В хотела гостите трябва да се чувстват не като у дома, а много по-добре. Ако правилно подберете комплекти за спалня, хем ще успеете да удължите техния срок на служба, хем ще запазите бюджета на самия хотел.

  Точният срок на употреба на хотелския текстил не се определя от никакви нормативни документи. Середно той трае около 4-5 години. Изчисляването на продължителността на използване зависи от следните фактори:

  • Материал. Най-износоустойчиви се считат изделията от памук или сатен.
  • Твърдост на водата. Колкото по-твърда е водата, толкова по-лошо въздейства тя върху влакната на платното и съкращава срока на експлоатация. За удължаване на срока на употреба могат да помогнат специализираните препарати за пране.
  • Технология на пране. За да придадете мекота и да увеличите износването.

  Когато се създава уют у дома, повечето хора задават един въпрос: какво спално бельо използват в най-добрите хотели по света? То буквално излъчва уют и комфорт, затова желаем да пресъздадем подобна атмосфера и у дома си.

  Оставете отговор

  Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.