18 години след трагедията на „Алабин“: Майката на Деница Ченишева осъди прокуратурата

0

Майката на едно от момичетата, загинали под рухналата сграда на столичната улица „Алабин“ преди 18 години, осъди прокуратурата да й плати обезщетение от 15 000 лева за това, че не бяха установени и наказани виновните за трагедията. Това съобщава правният сайт „Лекс“. Решението на Софийския градски съд не е окончателно и може да се обжалва пред апелативния, който да увеличи размера на обезщетението.

Под руините на сградата на „Алабин“ която се намира на метри от Съдебната палата в самия център на София, умират 24-годишната Петрина Христова и 26-годишната Деница Ченишева, която оставя сираче момиченце на две години и осем месеца. Сградата пада около 18 часа на 19 септември 2006 г. В този момент автомобилът, с който пътували Деница и Петрина минавал по улицата. Колата епремазана, а двете момичета издъхват на място. 

Делото в СГС е заведено от майката на Деница Ченишева – Александрина Ченишева. Тя е предявила иск срещу прокуратурата за 300 000 лева отне имуществени вреди. Той е по закона за отговорността на държавата и общините за вреди заради нарушеното право на разглеждане и решаване на делото в разумен срок.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.