Димитър Любенов, който с поршето си уби французин: Стана по стечение на съдбата

0

Супер нелеп случай. Не съм искал. Страшно съжалявам. Това обяви в Съдебната палата Димитър Любенов, който при тежка катастрофа на Околовръстното шосе на 25 септември 2022 г. уби французин, а съпругата на чужденеца беше настанена в болница с тежки наранявания. Експертиза показа, че той е шофирал със 195 км/ч при ограничение  от 80 км/ч. Освен това е бил употребил и алкохол.

Бившата полицайка Любка Гечева
Бившата полицайка Любка Гечева Снимка: Велислав Николов

Любенов се яви в Софийския градски съд като свидетел по делото срещу двамата полицаи, които го ескортирали, а и не се притекли на помощ, когато видели, че е станала катастрофата.  Единият от тях Георги Малински има и обвинение, че взел 200 лева подкуп от Любенов. Другата подсъдима е полицайката Любка Гечева. 

Попитан дали е дал 200 лева, Любенов отговори уклончиво: Ще чуете другия път.   

Винаги съм си поръчвал дринк енд драйв, каза той. Всичко се случи по стечение на обстоятелствата и съдбата, допълни Любенов. 

В момента той е под домашен арест, а делото срещу него вече е внесено в съда. 

Процесът срещи полицаите пък беше отложен за 25 юни, защото пет минути преди заседанието, съдебен заседател уведомил, че не може да присъства.  Съдът го задължи да представи доклад защо не е дошъл на делото. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.