Как шеф Манчев и Ива Бека прибираха 100 бона да дигитализират гробищата в Банкя

0

Прочутият шеф Иван Манчев е „топ готвачът“, когото общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев обвини в нерегламентирано сключване на договор за картографиране на гробищата в Банкя без обществена поръчка.

В студиото на bTV Георгиев обяви, че получил информация от „гражданин“ за това, че „един много известен шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лв., за да картографира и дигитализира гробищата в Банкя, при положение че имаме общинска фирма, която се занимава с това и струва десетки пъти по-малко“.

Според него договорите са сключени в един и същи ден, с една и съща фирма, за една и съща дейност. Разделянето на две части, твърди Георгиев, е за да се намали изкуствено сумата до 50 000 лв. без ДДС и да се избегне задължението за пускане на обществена поръчка над този лимит.

Георги Георгиев не спомена името на готвача

Той обяви, че ще сезира прокуратурата и поиска реакция от страна на кмета на София Васил Терзиев.

Георгиев не спомена конкретното име на готвача и на фирмата му, но проверка в Търговския регистър показва, че шеф Иван Манчев е управител и съсобственик на софтуерната компания „Алфагис“.

Договорите са подписани на 16 април, като и двете дейности по тях са свързани с един и същ програмен продукт, съобщава медията.

Готвачът и неговата шармантна партньорка Ива Бека са съсобственици в „Алфагис“ още през 2022 г. Сайтът на Агенцията за обществени поръчки показва, че дружеството е участвало като кандидат по четири обществени поръчки за доставка на софтуерни решения през 2023 г., но без да получава договори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.