ГДБОП арестува служители на телеком за фалшиви договори и присвояване

0

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване, информира БНР.

Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция на ГДБОП в София и Ихтиман. Те са изготвяли фалшиви договори и са присвоили голям брой мобилни устройства.

В хода на оперативно-издирвателните дейности и в процеса на разследването от ГДБОП са установили, че тримата са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговско дружество и негови клиенти. Това са били договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумение и приложенията към тях.

До момента е установено, че в продължение на две години тримата служители са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и автомобили, използвани от тримата мъже, както и при извършени лични обиски, са иззети големи количества различни смарт устройства – мобилни телефони, таблети, лаптопи и слушали.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

Разследването по случая продължава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.