Врачка измами инвалид с 20 бона (Наивната Поли взима заеми и тегли кредит за сеансите)

0

Митичната Цура правела магии за любов с осветени православни икони

Историята се разиграла в Перник, където от известно време насам се подвизавала чародейката Цура, чието истинско име e Цветанка. В апартамент под наем нашенската Касандра правели магии за любов и вървеж в живота.

Както всички свои посестрими, така и тя уверявала наивниците, че животът им може да върви по мед и масло, че знае как да елиминира враговете им и да ги направи хрисими като памук. Нещо повече, Цура ползвала чудодейни икони, на които вечер се молела с имената на записалите се за късмет и здраве. Казвала, че молитвите винаги биват чути, защото се обръщала към Бог и неговите хора с чисто сърце и душа. Как точно е извършвала чародействието само тя си знае, но от дейността й са доволна малцина.
Сред неуспешно направените магии е и тази на Поли – млада жена с лека степен на инвалидност, която искала да създаде дом и да има деца. Врачката й обещала цялото щастие на Земята. Заръчала й да донесе снимка на обекта на нейните чувства, кърпа и няколко икони, върху които трябвало да поработи. После щяла да ги върне на кандидат-майката, а тя от своя страна трябвало да ги занесе в различни църкви, за да „работят” светците в нейна полза.
„И аз с целия си акъл се втурнах да купувам икони. Гледах да са по-големи, рисувани, да не са китайска изработка. Купих няколко на Света Богородица, защото тя закриляла майките. Купих на Свети Мина, за да мина лесно под венчило, защото бях влюбена и исках на всяка цена да спечеля сърцето на момчето, с което само бяхме разговаряли. Виждаше ми се откровен и вежлив. Впоследствие разбрах, че се е държал добре с мен, защото съм инвалид, а не защото ме е харесвал. Но преди това бях готова да го имам. За това потърсих Цура, по препоръка на познати. Стори ми се читава. Каза, че няма да е лесно и до половин година, може нищо да не се случи, но след това нещата щели да се раздвижат.
Повярвах й и в интерес на истината след всяка среща с нея се чувствах добре заредена. На сеансите си приказвахме като близки приятелки. Тя споделяше какво вижда, а вижданията й бяха все прекрасни. Семейство, двама синове, работа, морета и екскурзии – все неща, за които съм си мечтала. Уверяваше ме, че ще ги постигна. Трябвало да мисля поне един час на ден какво искам да ми се случи и то щяло да дойде до главата ми.
Посещавах я веднъж или два пъти в седмицата. Винаги съм давала толкова пари, колкото е искала. Не е имало сеанс за правене на бяла магия под 200 лева. Някой път оставях и по 300 лева, веднъж – 420. Обикновено седях на един стол. Тя се въртеше около стола с икони в ръцете, като ги сменяше. Веднъж Богородица, после Свети Мина, след това Свети Георги,  Свети Максим, Свети Теодот. Някои от тях не бях чувала, но нямаше значение. Исках работата да стане.
Месеците минаваха, но нищо не се получаваше. Продължавах да си пиша с това момче, да излизаме на кафе, веднъж дори ми подари цветя. И всеки път таях надежда за нещо по-така, но уви, дори не ме целуна.
След шестия месец Цура реши, че трябва да взема двойно, за да станат по-скоро нещата. Усещала нервно напрежение в мен, трябвало да го премахне, защото иначе сама съм си блокирала късмета. Какво да направя? Оставих го да го маха пак с иконите…
Излишно е да казвам, че резултат нямаше. Осъзнах се, чак когато мина година и видях, че съм й дала около 20 000 лева за по-малко от 80 посещения. Бележки за дадените суми, разбира се, нямам. Опитах се да разговарям с нея, да върне поне част от парите. Не се получи. Развика ми се и ме изгони от апартамента. За каква съм се била вземала?! Нямала ли съм огледало вкъщи?! Правела за мен невъзможното, но аз съм била неблагодарна и нетърпелива”, разказва пред репортер на „Уикенд” препатилата девойка.
Част от парите, с които наивницата се разплащала, била взела от приятелки. Майка й също я подпомогнала финансово, защото искала дъщеря й да бъде щастлива. Взела и кредит от 7000 лева. Всички чакали с нетърпение магията да хване избраника, който хабер си нямал, че някой ходи по врачки и го поръчва за бъдещ годеник и съпруг.
Понякога на сеансите присъствал и свещеник. Доколкото той е истинска калимавка, никой не знаел, но поне се представял за такъв. Човекът в расо предлагал чудодеен елей, който лекувал всевъзможни болежки по ставите. Нужно било редовно мазане и възможно по-дълго масажиране. Елеят бил в малки шишенца и всеки можел да си закупи колкото пожелае. Стоката идвала от Гърция и била с екстра качество. Разбира се, била осветена в няколко манастира и за това действала безотказно.
„От цяра на отчето също съм си купувала. Вземала съм дори за приятелки. Понякога по 10-15 шишенца за подарък или пък просто са ми поръчвали, защото съм споделяла къде ходя и какво правя. Много голям оборот направих на Цура, за което искрено съжалявам, но няма връщане назад. Споделям всичко това, защото тя е царица на шантажа. Редовно се хвали, че има ВИП клиенти от София. И като започне да нарежда имена като от попски поменик извадени – все артисти, певци, чалга звезди, брадъри. Аз вече съм сигурна, че половината нито са я чували, нито са я виждали, но тя просто използва имената им, за да се рекламира. Интересното е, че на всички е помогнала и всички са й безкрайно благодарни, пращат й подаръци, купуват дрехи, лакомства в луксозни кутии. „Който веднъж ме е потърсил, пак е дошъл”, това казва Цветанка.
Аз я търсих многократно и помощ никаква не намерих. Дори напротив, вече се срамувам, че опрях до нея. Бях харесала момче и мислех, че то може да бъде мой съпруг с помощта на магия. Осъзнавам, че не е редно да правя такива неща, да подчинявам някого на волята си, той да с превръща в мой роб или в мъж – памук, мъж под чехъл, но както вече споменах – късно е за разкаяние.
В момента връщам взетите на заем пари и съм разчела всеки лев. Почти не ям, за да мога да се издължа на близките си, които не са длъжни да плащат за моята глупост. Не работя, защото все още не съм харесала някаква вид трудова дейност, която да мога да правя, защото все пак съм инвалид”, разкрива още Поли, срамувайки се от това какво щели да кажат съгражданите й в Перник, ако разберели цялата истина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.