Фараонката Ружа с доминикански паспорт

0

Ружа Игнатова се е сдобила с доминикански паспорт преди години! Разследващи подозират, че тя се укрива с дъщеря си на Карибите. Това сочат източници на чуждата медия weeklyblitz.

Скандалната основателка на OneCoin Ружа Игнатова се е сдобила с доминиканско гражданство, както и с гражданство на още няколко карибски държави. Криптокралицата успява да направи това, като използва различни имена и самоличности. Когато пътува до една страна от друга, използва някои от тези паспорти, като по този начин избягва Интерпол, ФБР, които я дирят от 2017 година.

Чуждата медия смята, че Ружа Игнатова се е сдобила с тези паспорти с помощта на известния измамник Кайл Ливингстън Дейвис, съосновател на бившия хедж фонд за криптовалута Three Arrows Capital, което се оказа жестока схема и обяви фалит през 2022 г., а загубите за инвеститорите бяха милиони долари. За Дейвис се говори, че се е сдобил с доминикански паспорт в далечната 2009 година, а на Ружа й е осигурен такъв доста по-късно, може би малко преди да избяга през 2017 година.

Предполага се, че криптокралицата е променила външния си вид преди години и в момента е с дъщеря си, която на около 8 години. Смята се, че живеят някъде на Карибите и водят спокоен начин на живот с милиардите, които има нашенката.

24-годишните не само 24 часа в „24 часа“ – това, което не виждате

Ружа Игнатова основа кухата криптовалута OneCoin през 2014 година и завлече над 3 милиона души по цял свят. Измамата на века генерира над 4 милиарда долара приходи от инвестициите на хора от цял свят, които не подозираха, че криптовалутата, в която си влагат парите, всъщност няма никаква стойност. Ружа бе на върха цели три години, преди ужилените да се усетят и да се обърнат към органите на реда. През 2017 г. Криптокралицата изчезна, след като се качи на полет от София за Атина. Оттогава Ружа е в неизвестност.

В момента у нас не се води никакво разследване за Ружа Игнатова, както казва и немският журналист. Вече над 7 години криптокралицата се издирва от Интерпол, а от около година и от ФБР, но нито една от службите не може да й хване дирите.

След като Ружа Игнатова духва от София за Атина през 2017 г. и все още остава неуловима за службите, нейната дясна ръка в мащабната схема Себастиан Грийнууд беше арестуван и екстрадиран от Тайланд през юли 2018 година, за да бъде изправен пред обвинения в измама и пране на пари. Впоследствие бе гепен и братът на Ружа Игнатов Константин. Това се случи през 2019 година, но при него нещата завършиха с щастлив край. Игнатов се призна за виновен по обвиненията в пране на пари и измама по-късно същата година. Игнатов е смятан за лидер на OneCoin, след като сестра му Ружа изчезна през 2017 година. Впоследствие братът сключи сделка с правителството в Съединените щати и получи лека присъда в замяна на неговите показания, които пратиха Марк Скот, Себастиан Грийнууд и Ирина Дилкинска зад решетките. През януари тази година бившият адвокат Марк Скот беше осъден на 10 години затвор за пране на 400 милиона долара, свързани с измамата. Българката Ирина Дилкинска, която също е прала милионите на Игнатова, се призна за виновна преди месец и получи 4 години решетки.

 Брат й си върна US тескерето

След всички неприятности със закона и прекараните 34 месеца в американски затвор братът на криптокралицата Ружа – Константин Игнатов, взе паспорта си, който му бе отнет от правителството на Съединените американски щати преди над 5 години.

Константин Игнатов е още в София
Константин Игнатов е още в София

Преди седмици папараците на „България Днес“ хванаха Игнатов пред паспортната служба на бул. „Мария Луиза“, откъдето той гордо излезе с новите си документи, които му дават наистина неограничена свобода. Братът на Ружа вече може да пътува навсякъде по света, а от коментари в социалните мрежи се загатва, че е възможно да отиде до Банкок, Тайланд, за да присъства на един от най-престижните и големи турнири по ММА, а именно One Championship. Много от приятели на Константин Игнатов го викат да се върне в Банкок и да празнуват свободата му и да гледат някой мач от епичния турнир. Това става ясно от коментари на негови авери в Инстаграм.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.