Учен психар изравя тела на момичета и ги прави на кукли!

0

Е то една зловеща история, наподобяваща сценарий на филм на ужасите, която няма как да не ви шокира! Преди малко повече от десетилетие един добре образован руски историк е заловен от властите, след като е разкрита ужасяващата му колекция от ръчно изработени човешки кукли, разпръснати из целия му апартамент.

Някога уважаван в своята област, през 2011 г. започват да излизат наяве ужасяващи истини за 57-годишния Анатолий Москвин. Властите разкриват как той е изкопавал мъртви жени и ги е превръщал в кукли. Смята се, че до края на продължилата две десетилетия дейност той е осквернил общо около 150 жени и ги е превърнал в кукли.

Сред купчините отпадъци в дома на Москвин от Нижни Новгород, Русия, са открити захвърлени 26 мумифицирани тела на момичета и жени на възраст между 3 и 29 години.

Ученият е живял с труповете на мъртвите момичета в къщата на ужасите, след като ги е превърнал в призрачни играчки и ги е украсил с червило, грим и ботуши до коленете, разкрива Daily Mail.

Той изкопавал телата на момичетата и ги превръщал в експонати, наподобяващи антични кукли с червени устни, зачервени бузи и ярко оцветени рокли с къдрички.

Смразяващите снимки на отвратителната му колекция показват тела и скелети в чорапи и костюми, като едно от тях дори е облечено така, че да прилича на детско плюшено мече.

По-късно полицията публикува кадри, на които се вижда, че мъртвите момичета са разположени из къщата му в странни костюми, стърчат иззад пердета и са пъхнати в пролуки в стените.

Зловещите експонати са открити да седят върху рафтове и дивани, заобиколени от безпорядък. Някои от тях са намерени с лица, увити в плат, върху който Москвин е нанесъл грим, а други са скрили ръцете си в плат.

Когато полицията най-накрая залавя Москвин, открива музикални кутии и играчки, забити в телата, така че куклите да издават звуци, когато се докоснат.

Разкрито е, че висококвалифицираният трафикант на тела е отбелязвал рождения ден на всяка от мъртвите си жертви в спалнята си със смразяващи ритуали, както и че им е давал имена и е организирал партита за своите „играчки“.

Според съобщенията родителите на Москвин са виждали призрачните кукли, разпръснати из дома, в който е живял той, но твърдят, че не са имали представа, че те са истински тела на починали момичета.

Майка му, 84-годишната Елвира, заяви: „Видяхме тези кукли, но не подозирахме, че в тях има трупове. Мислехме, че е негово хоби да прави такива големи кукли и не виждахме нищо нередно в това.“

След решението от 2020 г. срещу освобождаването му тя твърди, че съдът е бил предубеден към сина ѝ, който „не е в състояние да бъде в обществото, да работи или да се ожени“.

През съветските години Москвин работи като преводач в Червената армия, но изкривената му любов към мъртвите се заражда дълбоко в него от много години насам.

Москвин обяснява мрачната си мания с инцидент от 1979 г., който се случва, когато той е едва на 13 години.

„Експертът по гробовете“ споделя историята в „Некролози“ – седмично руско издание, посветено на гробищата и некролозите, на което той е отдаден сътрудник.

В последната статия на Москвин за изданието от 26 октомври 2011 г. той разказва как група мъже, облечени в черни костюми, уж го спрели на връщане от училище.

Те са били на път за погребението на 11-годишната Наташа Петрова, след което са завлекли Москвин до ковчега ѝ, където са го принудили да целуне трупа ѝ.

Москвин пише: „Един възрастен бутна лицето ми до восъчното чело на момичето с бродирана шапка и нямаше какво да направя, освен да я целуна, както ми беше наредено. Целунах я веднъж, после пак, после пак“.

Твърди се, че след това опечалената майка на момичето е сложила венчална халка на пръста на младия Москвин и венчална халка на пръста на мъртвата си дъщеря.

„Странният ми брак с Наташа Петрова беше полезен“, казва Москвин в статията.

Той твърди, че именно това преживяване го е довело до дива вяра в магията и ужасяващо увлечение по мъртвите.

След това ученикът започнал да се скита из гробищата, а болезнените му интереси го довели до това, че накрая получил диплома по келтски науки – култура, чиято митология често размива границите между живота и смъртта.

Започва да изследва погребалните ритуали, смъртта и окултизма и поддържа голяма лична библиотека с над 60 000 книги и документи по тези теми.

Освен това историкът владее 13 езика и многократно е публикуван като учен, а колегите му от академичните среди го описват едновременно като гений и ексцентрик.

Но макар да изглеждал като академичен гений за хората от външния свят, той криел в себе си една призрачна страна, докато продължавал да обикаля от гробище на гробище.

От 2005 г. до 2007 г. Москвин твърди, че е посетил около 752 гробища в Нижни Новгород.

Записвал си подробно всяко от тях и се потапял в историята на телата, които почивали там.

През 2009 г. обаче интересите му придобиват още по-зловещ характер, тъй като местните жители започват да откриват, че гробовете на техните близки са били разровени, а понякога и напълно разкопани.

Накрая Москвин е заловен, докато осквернява гроб, а осем полицаи нахлуват в апартамента му, докато търсят доказателства. Това, което откриват, разтърсва света.

Родителите на жертвите

През 2022 г. сред родителите на жертвите се породиха страхове, след като беше съобщено, че осквернителят на гробове може да бъде освободен от затвора, след като психиатър подкрепил освобождаването му.

Съдилищата многократно отказвали да го освободят, но медиците-психиатри излязоха с шокиращо предложение, че няма медицинска причина Москвин да бъде държан в защитено жилище.

Родителите на мъртвите деца пледираха да го оставят зад решетките до края на живота му, опасявайки се, че ако бъде освободен, той бързо ще се върне към болните си навици.

Трупът на десетгодишната жертва на убийство Олга Чардимова е един от 26-те, които Москвин изкопава и превръща в мумифицирани кукли.

Майка ѝ Наталия Чардимова не разбрала, че при редовните ѝ посещения на гроба на дъщеря ѝ гробът бил празен, защото Москвин бил откраднал трупа на Олга за своята колекция от болни.

Съкрушената майка последователно се противопоставя на освобождаването му и заявява, че „това същество е внесло страх, ужас и паника в живота ми“ с „гротескните“ си издевателства над мъртвите деца.

През 2020 г. Москвин отказа да се извини на семействата на жертвите си.

По-рано Москвин е документиран да се обръща към родителите: „Аз не мога да се извиня: „Вие изоставихте момичетата си на студа, а аз ги доведох у дома и ги стоплих. Освен това те са погребали дъщерите си и тук според мен приключват правата им върху тях…Така че не, не бих се извинил.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.