Съд за дядо, заклал тираджия, прегазил 6-годишното му внуче

0

Окръжна прокуратура в Бургас предаде на съд 46-годишния Стефан Дехнев, който е обвинен, че е убил шофьор на камион, прегазил внучето му.

Кръвопролитието се разигра на 28 август миналата година в бургаското село Прилеп. През селото минават колони от ТИР-ове, избрали маршрута през Стара планина и Ришкия проход. 6-годишно момченце, което било на гости с роднините си за курбан, изскочило внезапно на платното и било пометено от камиона с варненска регистрация.

Шофьорът Руско Танев от Аксаково не опитал да избяга, а спрял веднага на улицата. В този момент обаче дотичала тълпа от пияни роднини и го нападнала в кабината. В побоя участвали бащата и вуйчото на детето, но не той е станал причина за смъртта на шофьора. Разследването показало, че 46-годишният дядо на детето е нанесъл с нож с 15-сантиметрово острие тежка порезно-прободна рана в левия прасец на жертвата, с което е прерязал мускули и нерви. Прекъснати са били и централните артерии на крака и последвала остра кръвозагуба, довела до смъртта на 57-годишния водач на товарния автомобил.

Вторият шофьор на камиона по време на катастрофата спял в кабината. Събудил се изведнъж от рязкото набиване на спирачки, видял окървавеното тяло на детето и забелязал в огледалата тумбата от гневни хора, която тича към камиона.

Успял само да извика на Руско: “Бягай, те ще те убият” и изскочил навън. До него на улицата спрял джип и непознатият шофьор го качил и откарал на два-три километра извън селото. Човекът се обадил на тел. 112, за да съобщи за случилото се и останал там да изчака екипите на полицията. Пристигналите екипи от лекари и служители на МВР установили, че шофьорът е издъхнал от загуба на кръв. Според запознати ромите, участвали във вендетата, са от Сливенско, но били в района като дървосекачи и в този ден се били събрали в Прилеп на курбан и пиели от обед.

“Мога да кажа само, че съжалявам. Не исках да го убия! Исках да го нараня, защото уби детето. Не знаех, че ще стане така”, заяви преди време по време на мярката си за неотклонение Стефан Дехнев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.