Нотариуса е трябвало да бъде арестуван дни след разстрела

0

Нотариуса е заплашил, че ще се разприказва за подкупни магистрати, ако бъде арестуван. Това е основната версия, по която работят разследващите убийството му, пише „Галерия“, позовавайки се на свой източник. Той е трябвало да бъде задържан в началото на февруари, но на 31 януари т.г. беше разстрелян пред дома си.

На 27 април 2023 г. Софийска градска прокуратура е образувала срещу него досъдебно производство, а доказателствата са били събрани от ГДБОП след среща на Ивайла Бакалова с тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Въпреки че в разработката е имало доста имена на магистрати, срещу никой от тях не са били предприети някакви институционални действия.

Той е имал информация за задкулисни договорки в съдебната система и според разследващи е взимал страна във вътрешни борби между магистрати на високо ниво. „Имаме информация, че освен обект на сигнали и подател на сигнали, Мартин Божанов-Нотариуса и хора от неговата група са били свидетели по дела, включително и

Смята се, че Нотариуса е давал информация на МВР срещу магистрати именно от кръга на Еврото, който също бил натрупал голям масив от компромати. Петров изчезна от България и не се знае дали е жив. През миналата година гръмна новината, че е починал в Дубай, но тя се оказа фейк.

Установен е и начинът на работа на Нотариуса и съдружниците му чрез  използване на множество  лъжесвидетели, подставени лица, адвокати и магистрати за упражняване на натиск върху магистрати, за имотни измами, както и за образуване на проверки и досъдебни производства с цел тормоз на противници. От всичко събрано ГДБОП е направила извод за наличие на организирана престъпна група за упражняване влияние в институциите, извършване на имотни измами и други престъпления, твърдят от Антикорупционния фонд. Досега не е ясно докъде е стигнало разкриването на убийството на Нотариуса.

Всички институции, който са доста словоохотливи при други подобни престъпления, дружно мълчат. Според магистрати, едва ли някога ще стане ясно кой поръча и кой гръмна Мартин Божанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.