Строителите, нарязали възрастно семейство, още нямат присъда

0

Строителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които са обвинени в убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна, за да ги ограбят, са разфасовали телата на жертвите всяко по различен начин. Това означава, че и двамата са участвали в рязането на труповете, стана ясно от разпитаните вещи лица по делото в Софийски градски съд.

При разпитите мъжете, които в живота били близки приятели, се топят един друг, защото съзнават, че за зверството могат да отидат до живот зад решетките. Нанчев се опитвал да докаже, че е участвал в зверството под дулото на пистолет, а Шляпашки – че идеята и планът били на авера му. В рязането на мъртвите тела обаче, са участвали заедно. Според експертите е било физически невъзможно

само един от тях да се е заел с разчленяването, което е отнело близо 4 часа. Причините за заключението са няколко – трупът на Йордан е бил рязан по-прецизно, било е нужно повече време и физическо натоварване. Вещите лица твърдят още, че нямало еднакъв почерк и по отношение на отделените части. Разследването е едно от много редките, при които първо бяха задържани убийците, а след това бе потвърдена самоличността на жертвите. Нарязаните на парчета трупове на Йордан и Марияна бяха открити на 17 август преди 5 години в бидони и чували в язовира край софийското село Негован.

На страшната гледка се натъкнал рибар докато се готвел да се прибира. Мъжът бил застрелян с два куршума в главата, жената – с един.

Нарязаните тела изхвърлили във водоем край НегоВан.

Първоначалната версия била, че става дума за битово убийство. Дни наред самоличността на жертвите остава неясна.

Първата нишка идва от пластмасовите бидони след експертиза на които полицията стига до магазина, откъдето са купени. Оказва се, че там има камера и лицата на купувачите се виждат ясно. Това са строителните работници Георги Нанчев и Пламен Шляпашки. Полицията ги следи цяла седмица и след това ги задържа. Георги се познава с Атанасови повече от 15 г. Те имат няколко имота в София, които той поддържа с ремонти.

Вижда се, че семейството е заможно, пенсионерите не крият, че имат пари. Те живеят на бул. „Витоша“, но жилището има нужда от нова дограма, която ще монтира старият им познат Георги. Той обаче вече не работи сам, а с Пламен Шляпашки, който купува за убийството пистолет 43 със заглушител и патрони. След убийството оръжието е намерено в стаичка в в Техническия университет, където той работи. Делото срещу строителите тръгна през 2021 г., но все още няма присъда. Ако бъдат признати за виновни двамата могат да получат до 20 г. затвор или доживотни присъди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.