Арестуваната шефка на Агенция „Митници“„разболяла“ адвокатката си

0

Повдигнаха обвинение и на скандалния Живко Коцев, пуснаха го срещу 20 бона гаранция

Доскорошната шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, която беше арестувана преди 2 седмици като член на престъпна група, създадена с цел контрабанда, пране на пари и подкупи на държавни служители, продължава да търка нара на килията на следствения арест заради болната си адвокатка Аделина Натина.

В началото на седмицата Софийския апелативен съд за втори пореден път отложи делото за мярката за неотклонение на Петя Банкова заради отсъствието на защитничката си Аделина Натина. Адвокатката на Банкова е депозирала в съда болничен лист, в който е посочено, че се лекува от бронхит и следва да остане под домашно лечение поне 14 дни. Болничният лист, изпратен в деловодството на съда от Аделина Натина, удължи поне със седмица престоя на Петя Банкова в тъмницата и повдигна въпроса защо вече бившата шефка на Агенция „Митници“ не прибягва до услугите на друг защитник, ако вярва в невинността си.


Познавачи на съдебната система допуснаха, че Банкова стои зад заболяването на своята адвокатка Аделина Натина, а целта е юристката да е в болничен докато се появи съдебен състав, който да постанови по-лека мярка за арестуваната шефка на Агенция „Митници“. Упорито се мълви, че братът на Петя Банкова – бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков, вече е открил благосклонен съдия от Софийски апелативен съд, който да пусне под домашен арест сестра му, при положение, че мярката за неотклонение се падне да бъде гледана при него. Подобна версия разви и шефът на ДАНС Пламен Тончев по време на изслушването си в парламентарната комисия.


Същевременно бившият главен секретар на МВР Живко Коцев също беше привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група. В сряда Коцев се яви на разпит в Антикорупционната комисия КОНПИ с двама скъпоплатени адвокати – Даниела Доковска и Илиян Василев, а след 4-часовия разпит не обели нито дума пред насъбралите се журналисти. Впоследствие от Софийската градска прокуратура обявиха, че Живко Коцев се е възползвал от правото си да не дава обяснения и му е наложена парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.