Лекарката, превозвала мигранти, е в затвора заради алкохол

0

Лекарката Ирена, която миналата година бе задържана заради нелегални мигранти, е в Сливенския затвор. Анестезиоложката от село Труд е в затвора, тъй като през февруари тази година е била спипана пияна зад волана. От публикувано в електронната система споразумение, става ясно, че е заловена да шофьора с 2,46 промила. Персенска се е признала за виновна и е договорила присъда, според която следва да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за период от 11 месеца. Предвид предишни провинения, присъдата е ефективна. Спроед сключеното споразумение лекарката ще трябва да плати стойността на колата, която е управлявала пияна, както и глоба в размер на 190 лв. 

Бременната тогава лекарка, заловена да превозва мигранти, бе пусната от ареста срещу 5000 лв. парична гаранция. Тя бе привлечена като обвиняема заедно със съпруга й, 40-годишен военнослужещ – ефрейтор в поделение в Пловдивско, както и с 25-годишния Георги Божиков от село Труд. 

Екшънът се разиграл около 17 часа на 10 март миналата година. Тогава в района на Хасково полицейски патрул спрял за проверка БМВ, управлявано от военния.  Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него фолксваген, зад волана на който била лекарката. В колата, която тя шофирала, се намирали четирима нелегални сирийци. С нея в този момент пътувал и Георги. Установено е, че същия ден младежът от Труд превозвал други четирима чужденци – граждани на Сирия, с ауди, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край Хасково. По тази причина Георги се преместил в колата на бременната лекарка. Мигрантите били качени в автомобилите от района на Любимец и са пътували към София. Те преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.