ЗВЕРСТВО: Намериха 5-годишно убито русначе в куфар до Пасарел

0

На 20 март мъж от Пасарел намира лъскав  куфар, захвърлен във водоема край селото. Той даже не може да предположи, че ще види най-страшната гледка в живота си, когато го отвори. Вътре е телцето на 5-годишното русначе Никита Плотников. Никой още не знае, че убийството има връзка с един друг труп, намерен на 2 март в горичката край Приморско. Той е разчленен от диви животни, главата липсва, останали са       само части от които е ясно, че тялото е на жена. По-късно ще се окаже, че то е на майката на Никита – Анна Плотникова. Криминалистите работят денонощно и подозрението пада върху сънародника на жертвите – бившия военен Герман Костин. По време на разследването стана ясно, че на 8 февруари 2015 година под предлог, че ще ги закара до морето, той качил Никита и Анна в кола, закарал ги до Приморско, но се върнали само той и детето. Разследващи веднага предположиха, че момченцето е станало свидетел на убийството на майка си и затова Костин е ликвидирал и него, пропомня „Галерия“.

Анна и Никита

Установено е, че това е станало на 9 февруари. Ден по-късно, Костин напуска България и заминава за Северен Кипър – мястото, където се е запознал с Леонтиева. Там живеят бившата му съпруга – българката Весела Вачева и децата му. 52-годишният мъж се запознал със семейство Плотникови през 2012 г. Тогава бившият военен пуснал обява в интернет за продажба на имоти в Северен Кипър, където е постоянното му местожителство. На обявата му за продажба на имот отговорил мъжът на Анна – Вадим Плотников! В началото на 2013 г. семейството купило жилище в Северен Кипър, а Анна и Никита се преместили да живеят там. Вадим често ги посещавал, поддържал и връзка с Костин, който му предлагал да инвестира в строителство. Семейството имало такова доверие на бившия военен, че докато Анна и Вадим били в Русия, за да финализират продажбата на къщата Костин и жена му гледали малкия Никита. Анна се мести да живее в Кипър, където решава да се разведе. След приключване  на делото, Костин я убеждава да се преместят заедно в България, където той има апартамент. Бившият военен излъгал зарязания мъж, че семейството му заминало с млад турчин в неизвестна посока. Според разследващите Костин изцяло контролирал личния живот на Анна, докато тя била в България. Въпреки това водил нея и Никита в Сандански, Рупите, Пловдив, Приморско, Созопол, Бургас, Велико Търново. Жената и детето се чувствали добре у нас, Анна дори писала на майка си, че има общ бизнес в Северен Кипър със строителната компания на семейството на Костин. На 8 февруари 2015 г. тя се обадила на Герман в 13.00 ч и заедно с Никита отишла в дома му. 52-годишният мъж ги качил в колата си

под предлог, че ще ги разходи до морето

и тръгнал към Приморско. Около 19.00 ч вече били там, а в 19,50 ч колата тръгнала обратно, но без Анна. Според разследващите, Костин се е върнал в София и в нощта на 8 срещу 9 февруари е убил Никита, като го е стискал за врата с едната ръка, а с другата запушил ноздрите на детето, което се задушило. След като го убил, бившият военен го съблякъл голо, увил го в синя кърпа и го напъхал в куфара на майка му. Сутринта тръгнал с колата си в посока с. Долни Пасарел и водоема при ВЕЦ „Кокаляне“, където изхвърлил куфара! После отишъл на зъболекар, а на позната казал, че Анна и Никита са заминали. След това самият той отива в Северен Кипър. Когато разбира, че полицията е по следите му, Герман заминава за Турция.

Средствата му обаче са на привършване и той се връща в България, за да продаде апартамента си. Арестуван е още на летището. По време на беседите му в полицията и в Института по психология на МВР на всичките въпроси за отношенията му с Анна, за причината да се намира в дните на убийствата в Пасарел и Приморско, където са изхвърлени труповете, заподозреният давал объркани и противоречиви обяснения. Той тотално се провалил и на детектора на лъжата. Доказателствата срещу него са събрани в 47 тома и категорично доказват вината му. По кърпата, с която било увито детето, разследващите намират ДНК следи. Възможността да са от друг освен от него е 1:38 000 000 000 000 000 000, твърдят специалисти. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камери и засичане на джиесема му. Автомобилът „Фолксваген Поло“ на Костин е сниман в района на Пасарел, където беше изхвърлено детето не само от камера на Агенция „Пътна инфраструктура“, а и от видеозаписващата техника на частна бензиностанция. Това е станало някъде между 8 и 9 февруари.

Клетката на мобилен оператор също издава че е бил там. Малко преди това той е засечен и в района на Приморско, но не от камери, а отново по джиесема му. Там бяха открити части от трупа на майката на Никита – Анна.

Не е ясно как жената е била убита, защото липсваше голяма част от тялото й. Смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване, в кръвта му е открито голямо количество алкохол, е показала експертизата. Делото срещу руснака се проточи с години. Не се намериха доказателства, че е умъртвил Анна. За смъртта на момченцето Софийски градски съд постанови през 2018 г. най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Година по-късно апелативните магистрати върнаха делото заради множество нарушения Новата присъда на руснака е 20 г. решетки. Прокуратурата протестира наказанието, а Костин заведа иск срещу затвора за 8 млн. лв. защото не му лекували зъбите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.