Засекретиха окончателно делото „Дебора“!

0

Адвокатите на Георги пак пробваха да спрат делото, но удариха на камък

Засекретиха окончателно делото „Дебора“! Това реши съдия Десислава Порязова от Районния съд в Пловдив, където вчера тръгна делото по същество.

След като конституира Дебора като частен обвинител, съдия Порязова засекрети делото с мотива, че може да бъдат изнесени подробности от личния живот на пострадалата и подсъдимия.

Малко преди това адвокатите на сочения са касапин на младото момиче Георги Георгиев се опитаха за пореден път да убедят районните магистрати да прекратят делото срещу клиента им за заплахи, принуда и нанасяне на телесна повреда на Дебора Михайлова. Поредният им номер не се получи и съдия Порязова. Георгиев е представляван от адвокатите Петко Кънев и Валентин Димитров.

„Прокуратурата незаконосъобразно не е внесла делото за мярката за неотклонение в Районния съд в Стара Загора. Необяснимо е за нас защо, най-вероятно бързат да го внесат в Пловдив, за да санират и предходния си пропуск“, коментира адвокат Кънев, съобщава „24 часа“.

Според него и колегата му макар ВКС да е преместил делото „Дебора“ в Пловдив, след връщането на обвинителния акт, прокуратурата е трябвало отново да го депозира в Стара Загора. По думите им вместо да образува дело за мярката, държавното обвинение набързо е поправило грешките си и е изпратило материалите отново в Пловдив.

Прокурорките Десислава Калайджиева и Ивелина Косева се противопоставиха. Според тях държавното обвинение е било уведомено за искането за промяна на мярката ден след като вече новият акт е бил пратен в Пловдив и е имало образувано съдебно производство. По тази причина и частното производство е било прекратено.

След съвещание обаче съдия Десислава Порязова отсече, че не е нарушена процедурата и не е било необходимо всички съдии да направят своите отводи. Тя беше категорична, че няма основание за връщане на делото за разглеждане на искането са промяна на мярката. 

Делото вече ще се гледа при закрити врата и няма да бъдат допускани журналисти. Това решение е окончателно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.