ВИДЕО показва как българите, източили 54 млн. паунда, се замерят с пачки

0

В продължение на четири години Галина Николова на 38 г., Стоян Стоянов на 27 г., Цветка Тодорова на 52 г., Гюнеш Али на 33 г. и Патриция Панева на 26 г. са източвали с фалшиви документи пари за т.нар. универсален кредит, който представлява социална помощ за бедни и безработни.

Те са планирали мащабната измама с пране на пари в продължение на години, а при обиска в домовете им полицията е открила пачки със 750 000 британски лири, съобщава bTV.

Парите са получени през 6000 фалшиви заявления, като някои от тях са били подадени през откритите от полицията 900 мобилни устройства, и стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони. Присвоената сума е общо 54 млн. британски лири, което се равнява на около 63 млн. евро.

Новината е наистина голяма и се разглежда с интерес онлайн, тъй като някои клипчета, открити в телефоните на обвиняемите българи, се разпространяват свободно в интернет.

На едно от видеата се вижда как двама от задържаните българи се замерват с пари. В други клипове пък нашенците съвсем открито демонстрират изключително луксозния си начин на живот, който, както вече е ясно, е изграждан на гърба на английската социална система.

Мащабната измама отново изкара на преден план дебата за социалните помощи във Великобритания и постоянните опити за измами. В интернет пространството потребители се чудят дали петимата заловени българи изобщо ще получат някакво адекватно наказание или ще избегнат сериозни последици, тъй като се признаха за виновни.

На 27 май ще стане ясно каква ще бъде присъдата за българите, планирали, организирали и осъществили тази грандиозна измама.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.