Д-р Ирена Персенска е с трета присъда – за потрошена кола на съперница

0

След трафика на мигранти и шофиране с алкохол пловдивската лекарка вече лежи в Сливенския затвор

Прочулата се с трафик на мигранти и шофиране с алкохол д-р Ирена Персенска има и трета присъда – за потрошена кола на съперницата й Петя Гуджева. Както първи съобщихме, лекарката от пловдивското село Труд вече е в Сливенския затвор.

Непокорната докторка е имала разправа и с момиче от селото, което се занасяло по мъжа й. Това е станало около 14,30 часа на 11 юни м. г., когато Персенска взела плочка и с нея счупила стъклата и чистачките на автомобила на Гуджева. Увредила и предния капак на возилото и щетите били на стойност 874 лв. После атакувала и стъклопакета на входната врата на казиното, в което Гуджева работела. Вредите там били за 179 лв. 

Д-р Ирена Персенска, която работеше като анестезиоложката в УМБАЛ „Пловдив“, беше бременна в седмия месец, когато на 10 март м. г. беше заловена да превозва 4-ма нелегални мигранти от Сирия край Хасково. С нея били приятелят й – военният Димитър Динчев и Георги Божиков, всички те живеят в с. Труд. Тя беше освободена с парична гаранция заради състоянието си, съучастниците й останаха в ареста. На 19 май 2023 г. д-р Персенска роди дъщеря. Динчев излезе на свобода на 9 юни и според Персенска Гуджева веднага започнала да го притеснява, кръжала непрекъснато около дома им с колата си. „Живеем в непрестанен психически тормоз от това момиче. Звъни на мъжа ми и на свекърва ми денонощно. Кърмата ми спря, добре, че продават сухо мляко“, обясни тя тогава нападението пред „24 часа“. След време докторката признала вината си и договорила да бъде наказана с пробация от 6 месеца.

Тя отричаше участието си в трафика на мигранти, но е признала и за това пред Военния съд в Пловдив и се е споразумяла за условно наказание. На 6 февруари т. г. обаче д-р Персенска е засечена да шофира из село Труд много пияна – с 2,46 промила алкохол. Следва ново признание, но този път присъдата вече е ефективна – 11 месеца затвор, и лекарката вече е зад решетките в Сливен. Предстои Районният съд в Пловдив да реши дали да кумулира всичките й присъди.                                

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.