Само 8 години затвор за осиновителката убила бебе

0

Детето почина на година и 10 месеца, след като жената му нанесла удар в главата

Осем години затвор за Анка Михайлова от Пловдив, убила осиновената си дъщеря Севда. Детето почина на година и 10 месеца, след като жената му нанесла удар в главата и му причинила черепно-мозъчна травма. Севда беше в кома повече от две седмици преди да издъхне.

Според информацията по случая Михайлова се ядосала, защото детето се движело от стая в стая и започнала да го малтретира. Вечерта на 23 септември 2022 г. ударила с ръка главата на малкото момиче, което получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. Момиченцето беше прието в болница „Свети Георги“ с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания, а на 16 октомври 2022 г. почина.

Пловдивският окръжен съд призна 42-годишната жена, тя получи 8 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим,пише „Галерия“.

Анка Михайлова е осиновила пострадалото дете през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. Започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя начина си на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.