Охранител пръсна черепа на хазартен бос в Слънчев бряг, прострелва в главата и приятелката си

0

Слънчев бряг е апетитно място за мутри и бизнесмени и затова в разпределянето на територии никой не подбира средствата. Работещите в курорта не един и два пъти стават свидетели на гангстерски престрелки и убийства.

Преди почти 6 г. обаче, една трагедия, която не беше свързана с дрога, борчета или бизнес-интереси, потресе курорта. Ревнив млад мъж гръмна един от най-големите хазартни босове у нас и се опита да убие бившата си приятелка.

На 2 юни 2018 г. Слънчака все още е празен. Хотелите се подготвят за туристическия сезон, но заведенията вече работят. Един от най-богатите хора у нас – хазартният бос Коста Николов-Миджурина, се кани да отиде на вечеря с приятна компания – 22-годишната Симона Тодорова и негови познати мъж и жена.

Момичето е дъщеря на шефа на полицията в родния ѝ град Дряново. В съдбовната вечер Миджурина чака около 21,30 ч момичето в лъскавия си мерцедес пред комплекс „Сън вилидж“ в курорта. Симона, която работи като крупие в една от игралните зали на хазартния бос, закъснява 20 минути, но все пак се появява на срещата.

Тя не знае, че след секунди новият ѝ приятел ще е мъртъв, а тя ще се бори за живота си месеци наред. Когато младата жена се приближава до автомобила, от тъмното изскача предишното ѝ гадже – Михаил, с пистолет в ръка.

Красивата Симона работела като крупие в казино на хазартния бос.

Той е имал едноседмична връзка със Симона, която обаче го зарязва много бързо. Изоставеният мъж е дошъл да се убеди в подозренията си – че бившата му приятелка има връзка с шефа си. Когато я вижда как се приближава до скъпия автомобил, Михаил се приближава, отваря вратата и стреля 3 пъти в Миджурина. Писъците на Симона: „Не, недей, моля те!“ го карат да се обърне към нея и да вдигне пистолета. Убиецът я уцелва в лявото ѝ слепоочие, след това изчезва от мястото.

Само чудо спасява мъжа и жената на задната седалка, които потресени мълчат и килърът не ги вижда. Те са хората, подали сигнал на тел. 112. 37-годишният Михаил Станчев се качва в опела си и потегля, като първо отива в дома си, откъдето взима всичките налични боеприпаси от металната си каса, както и международния си паспорт.

Оръжието, с което е стрелял, е „Макаров”. Той го притежава законно, защото работи като охранител на инкасо. По-късно Михаил твърди, че не знаел какво прави. Осъзнал се е едва край Лесово, откъде се канел за замине за чужбина.

По пътя говорил с брат си по телефона, признал му за убийството, след което изключил апарата си. Той обаче е арестуван на граничния пункт, докато лекарите в Бургаската болница се борят за живота на бившата му приятелка. В началото медиците са скептични за това дали ще оцелее, но след седмица в кома момичето идва на себе си и започва да се възстановява.

„Не знам какво ми стана. Отворих вратата и стрелях няколко пъти. След това видях Симона, която идваше към мен, и не зная какво съм направил. Тя е любовта на живота ми, не мога да си обясня защо го направих. Качих се в колата, не знам накъде съм карал. Опомних се някъде извън Несебър“, казва стрелецът пред разследващите.

Убийството е разкрито за часове и Михаил застава пред Темида с обвинение за убийство и опит за убийство. Той признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата, за да не влезе доживот зад решетките. Първата инстанция му дава 24 г. затвор, но апелативните магистрати добавят 2 години към наказанието.

Върховният касационен съд потвърждава присъдата от 26 г. „Подсъдимият е действал в изпълнение на желанието си за отмъщение и наказание на пострадалите за наранените си чувства, което го характеризира като хладнокръвна и безцеремонна личност, поставяща собствените си интереси и чувства над живота и здравето на другите хора“, се казва в присъда на ВКС.

“Виждайки на място новия скъп автомобил на Николов, разбирайки, че не може да преодолее разликата в имотния статус, която според него е единствената пречка за връзката му със Симона, под влияние на силна ревност, подсъдимият взема решение да убие своя конкурент“, коментират ситуацията магистрати.

Михаил ще търка наровете 26 г., реши Върховният касационен съд.

В момента Михаил излежава присъдата си в Бургаския затвор. Михаил Станчев е осъден да заплати на гражданските ищци – семейството на пострадалия Николов, както и на Симона Тодорова, общо 340 000 лв. за претърпените от тях неимуществени вреди.

Започнал с ротативки в началото на демокрацията

Николов имал 15 казина и куп недвижими имоти

Миджурина имал империя от казина и игрални зали.

Активите на Коста Николов – Миджурина са около 50 млн. лева. Сред тях са 15 казина в Бургас, Несебър и Нова Загора, 2 месеца го делели от откриването на още едно в Пловдив. В хазартния бизнес влязъл още в зората на демокрацията, започнал с ротативки.

В Нова Загора, където има хотел, го ценели като работодател на доста хора. Всяка от игралните зали отчитала ежегодно стотици хиляди левове печалби, сочат публикуваните в Търговския регистър финансови отчети. След смъртта на боса те са наследени от дъщеря му Свилена. Освен бизнеса тя наследява и огромно количество недвижими имоти.

По морето на името на Миджурина се водят пет апартамента в Слънчев бряг и Несебър. Отделно хазартният бос е собственик на шикозна вила в близкото село Кошарица, където е и резиденцията на Митьо Очите. На името на фирмите на Миджурина се водят и десетина помещения и магазини в Слънчев бряг и Бургас. В част от тях се помещават казината от империята му, а останалите се отдават под наем, обясняват запознати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.