Родната къща на Иво Карамански продадена за 100 бона

0

Наследниците на Иво Карамански-Кръстника продадоха родната му къща в дупнишкото с. Бистрица на най-големия автобусен превозвач на гастарбайтерите от Дупница до Италия Михаил Билярски.

Преаи около месец той броил за имота 100 000 лв. на трите дъщери на Карамански.

„От три години никоя от наследничките на Иво не се е вясвала в селото и къщата се руши. Трите сестри си поделили парите от продажбата. Новият собственик праща работници да чистят двора. Михаил Билярски е купиԻ наскоро още една къща, но след като се разбра, че сондажът за минерална вода в селото няма да продължи, я продаде“, коментират съседи на известната фамилия пред регионалния в. „Струма“.

„Ние бяхме съученици до осми клас с Иво. Беше тих ученик. Баща му, бай Цане, беше профпредседател в „Стройрайон”, майка му загина в катастрофа. Отгледа го втората жена йа бай Цане – Райна. Иво учи до 8 клас в селото, след това отиде в спортно училище в София и не се върна повече тук. Идвал е, но за няколко часа, за да се види с приятели от детството, и си тръгваше за София“, връща се в спомените си бившият кмет на с. Бистрица Васил Бански.

Бившият гребец Иво КаՀамански, известен с прякора Кръстника, остави четирима наследници – три щерки от законната си съпруга Галя и син от тв водещата Нели

През последните 4 години има бум в продажбите на имоти и къщи в с. Бистрица, след като се разбра, че при сондаж е бликнала минерална вода. По неофициална информация са$продадени около 40 къщи на цени от 100 000 до над 500 000 лв. Сондажът обаче е спрян и фирмата всеки момент ще си събере техниката и ще напусне селото поради липса на заделени пари от общината за сондажа“, коментира екскметът Кирил Огненски.

Според него много софиянци продължават да търсят имоти в селото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.