Бургас настръхна: ММА боец се изживява като наследник на Митьо Очите

0

Стоян Тенекеджиев вилнее с охранителна фирма от обръча на Николай Филипов – Ники Митничаря

Бившият ММА боец Стоян Тенекеджиев, ошамарен публично и оттеглил се от ринга, се опитва да се наложи като новия Митьо Очите в Бургас и региона покрай връзка с един от най-богатите хора по морето – 53-годишния Николай Филипов – Ники Митничаря, бивш съпруг на палавата депутатка от „Атака” Калина Крумова, съобщи пред „Уикенд” полицейски източник от морския град.

38-годишният Стоян Тенекеджиев се изживявал като най-лошата мутра с безчет побоища и рекетьорски изцепки, затова и сам се легендирал като наследник на легендарния несебърски бос Димитър Желязков – Очите. Според нашия източник побойникът пъчи перки заради опита си в миналото да се наложи като ММА боец, но след як кютек от Александър Игнатов през 2012-а се отказа от ринга.
Както се полага, престъпникът има солиден стаж в пандиза заради участие в организирана престъпна група за рекет и лихварство, като известно време е бил в обща килия в Бургаския затвор с легендарния Пламен Дишков – Кела.
През 2009-а МВР обяви за издирване мутрата и ММА бос Любен Джубрилов и Стоян Тенекеджиев. Заедно с Тодор Атанасов разбойниците бяха уличени като членове на организирана група, която се занимавала с лихварство и изнудване.
Припомняме, че на 20 февруари 2009-а в района на ул. „Пиротска” в Бургас бяха задържани други двама от бандата. Прокуратурата уточни, че мутрафоните раздавали кредити при чудовищно високи лихви. Те са достигали до 30% месечно и буквално съсипвали кредитополучателите. Желаещите да получат бързи пари се съгласявали на условията като понякога са залагали като залог имущество, автомобили и ценности. Чупене на пръсти, обгоряване на крайници, както и стресиращи заплахи са били най-честите методи на бандата за разправа със закъснели борчлии.
Според прокуратурата Любен Джубрилов, племенник на покойния актьор Георги Джубрилов, оглавявал престъпна група за лихварство. Останалите на подсъдимата скамейка са братята Александър и Илиян Стоянови, Георги Генчев, Стоян Тенекеджиев и Тодор Атанасов. По данни на разследващите ако длъжникът закъснеел да се издължи, сумата растяла главоломно. Така жертвите стигали до просешка тояга.
В ново време Стоян Тенекеджиев станал представител в Бургас на „Делта гард”, откъдето го изгонили. След като е разкаран от охранителната фирма, бандитът започнал работа в друго дружество от бранша – „АБ Солюшън”, която официално се води собственост на Мартин Семерджиев и латвиеца Андрейс Члаидзе. Реално обаче, охранителната фирма е от обръча на крупния бургаски бизнесмен Николай Филипов – Ники Митничаря.
Именно покрай „АБ Солюшън” на пандизчията Стоян Тенекеджиев е дадено да управлява охрана на един от най-актуалните нощни барове в Бургас – „Док Файв” собственост на видните хотелиери Стоян и Димитър Караненови, които стоят зад DAS Capital. Оказва се, че откакто затворникът започнал да се грижи да реда в дискотеката, драстично се увеличил броят на пребити клиенти, което е отразено в областната дирекция на МВР. Според местните ченгета Стоян Тенекеджиев държал и нелегалната търговия с балони с райски газ, както и контролирал продажбите на цял букет наркотици, които се предлагали в дискотеката, уточни топ ченгето пред „Уикенд”.
За да е пълен резилът Стоян Тенекеджиев бил и пристрастен комарджия. Хазартът го съсипал дотам, че имало фрапиращи случаи, при които изигравал до стотинка заплатите на подчинените си охранители, които всъщност идват от джоба на неговия бос Николай Филипов – Ники Митничаря
Само преди дни разпасалият се покрай бизнесмена бургаски батка остана с пръст в уста, след като лъскавото му ауди „А6” стана на купчина пепел и ламарини при умишлен палеж пред блок 98 в кв. „Меден рудник“, където живее „новия Митьо Очите”. Пожарът унищожил напълно колата и се прехвърлил върху паркираната в съседство шкода, която също изгоряла. Огънят засегнал частично и трети автомобил.
Според униформен източник на „Уикенд” се работи основно по две версии за палежа: че е отмъщение от местен баровец, чийто син Стоян Тенекеджиев пребил без причина и че огънят е начало на поредната гангстерска война за разпределяне на територии за пласиране на наркотици преди началото на активния отпускарски сезон.

Каре
Престъпната троица
на Бургаския затвор

Един кадър от Бургаския затвор казва повече от 1000 думи за Стоян Тенекеджиев и неговото обкръжение. На снимката вдясно е Атанас Мъфито от групата на Калоян Стоянчов – Голямата Рижа, който бе застрелян в „Меден рудник” от баретата Петко Лисичков при самоотбрана на 20 септември 2009-а. Мъфито бе в компанията на Рижата във фаталната неделна сутрин.
В средата е повярвалия си Стоян Тенекеджиев, който към оня момент търка наровете за участие в най-голямата организирана престъпна група за лихварство и рекет. Третият вляво е Румен Темелков – виртуозен крадец, който даже успя да задигне портмоне с пари от следователка, докато го разпитва за поредния му удар. И тримата престъпници не са случайни в криминалния контингент на града и региона, пише повече от предпазливо регионална медия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.