Новият адвокат на сочения за убиец на Митко Рангел Бизюрев: Нарочно не обжалвах ареста му

0

„Прочетох материалите по делото и след като се запознах с тях, реших, че няма да обжалвам задържането на Рангел Бизюрев“.

Това обяви пред „24 часа“ новият му адвокат Делчо Джубелиев. Той е бивш военен съдия, а в последните години упражнява адвокатска практика.

След екстрадирането на сочения за убиец на Митко от Цалапица негов служебен защитник при определянето на мярката за неотклонение в Окръжния съд беше Димитър Колев. Както съобщихме, той вече не го представлява, тъй като близките на Бизюрев  са упълномощили Джубелиев да поеме защитата му.

Задържането под стража на Рангел вече е влязло в сила. „Нищо няма да коментирам по това дело. Всяка казана дума може да се използва срещу клиента ми“, категоричен е Джубелиев. 

До минути започва отначало процесът срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови в Районния съд в Пловдив. Адвокатката им Светлана Званчева ще поиска съкратено съдебно следствие, при което двамата да си признаят, че са помогнали на Бизюрев да зарови тялото на убития Митко и след това той да избяга. Предишният съдия по делото Боян Кюртов прие тази процедура, но поиска да бъде разпитан и Рангел Бизюрев. Какво решение ще вземе новият докладчик по делото Спасимир Здравчев, ще стане ясно по-късно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.