Ром-измамник, представял се за състудент на Кирил Петков от Харвард, плаши жертвите си от затвора

0

Сергей Димитров лъжел, че е депутат от ПП, събрал стотици хиляди, за да узаконява ромски къщи

Ловкият измамник от ромски произход Сергей Димитров-Харварда, който от години се представя за пръв приятел на Кирил Петков и депутат от „Продължаваме Промяната”, вече лежи в затвора заради аферите си. И от там обаче той се заканвал на всеки, които пропее за далаверите му. А те са за стотици хиляди левове!

В продължение на няколко лета тариката вършееше из селата на Пловдивска област, за да предлага на цигани и българи узаконяване на незаконни терени. Сред ужилените са хора от Брестовица, Розино, Асеновград и Пловдив. Пред всички тях Сергей излизал с номера, че е пръв приятел на Кирил Петков и че двамата заедно са завършили Харвард, откъдето идвал и прякора на менте народния представител Сергей Димитров – Харварда. Жертвите си намирал в интернет, където пускал лайфове от кабинета си, като правело впечатление, че всички стени са окичени със снимки на Кирил Петков.

„Харварда завлече доста народ и съвсем заслужено попадна в панделата преди повече от година, където ще трябва да лежи общо 3 години и половина. Мистерията около него започна да се разплита, след като пастор Румен Караджов от Розино бе позвънил в парламента, за да пита има ли такъв депутат от „Продължаваме Промяната”. Аз също съм звъняла там, защото съм измамена от него. И на мен ми казаха, че никога такъв човек не е бил в Народно събрание. Със Сергей се запознах в една фейсбук група за община „Родопи”. Записах се там, защото имам имотен проблем. Направих казуса си публичен и той веднага реагира, като ми предложи помощ. Обеща куп неща, даде ми телефоните на Кирил Петков, на Бойко Рашков и на няколко прокурори. Тези номера вероятно трябваше да бъдат нещо като доказателство, че е голям авторитет.


В същия ден на запознанството дойде вкъщи. Не се усъмних в некоректност, рекох си, че има и добри хора. На сутринта отидох в кабинета му, искаше ми куп документи, дори нотариален акт за собственост. Накара ме да му напиша пълномощно, за да може да оперира от мое име.
Обади се на някакъв мъж по телефона, каза, че това е Кирил Петков. Разговаряха по моя казус със спорния имот. Запозна го със случая и отсече, че нещата ще бъдат решени в моя полза. Вярвах му, защото вече ме беше спечелил, давайки ми номера на големци, на които можело да звъня по всяко време от негово име. После говори с някакъв от президентството. Като приключи разговора, ми сподели, че Румен Радев организирал някакво събиране, бил поканен и щял да ходи. Щели да присъстват Пламен Узунов и Николай Копринков. Впрочем, беше ми дал и техните мобилни номера. Каза, че ще даде документите ми на президента, за да се запознае държавния глава с проблемите на община „Родопи”, която не си вършела работата. Повярвах на всяка негова дума. Беше ми показал депутатската си карта.
Впоследствие научих, че съм жертва на един измамник. Подсказаха ми хора от Брестовица, които ги е карал да се подписват на документи. Те не могат да четат, но са се подписвали, защото искали да си узаконят циганските къщи. Били съгласни да платят по 3-4 и дори 5000 лева, но да бъдат законни.

И Сергей узаконявал с фалшиви печати.

Тези дни звънях в Министерство на вътрешните работи, защото до ушите ми стигат разни неща. Харварда се заканвал, че няма да връща на никого нищо и че трябвало да си седим на задниците, за да не ни се случи случка, когато излезе от затвора. Ние пък искаме да ни върне парите, но не знаем как ще стане това”, споделя „опарила” се гражданка, която желае анонимност – от една страна, за да избегне един ден наказанието на Сергей Димитров, от друга – за да се предпази от роднинския гняв, защото не била споделя, че е давала документи на менте депутат.


В подобна ситуация били и доста други пострадали. В Брестовица имало няколко жени, които подписвали на мургавия измамника всичко, което той желаел, но тайно от съпрузите си и децата си. Сергей умеел да ги ласкае и да разтапя сърцата им. След посещения в кабинета му, всички излизали като „омагьосани” от неговия авторитет и връзки от кметско ниво на определено село да народни представители и държавен глава.


Никой не знаел с кого наистина е говорил по телефона Сергей Димитров, дали това е бил неговия авер от Харвард – Кирил Петков, Румен Радев, Бойко Рашков или случайни лица, избрани от наглеца за целта на измамата. Всичко изглеждало повече от истинско. Сергей Димитров показвал видеоклипове с Кирил Петков и съпругата му Линда, направени в нейната сладкарница в София. Портрети на лидера на ПП висели по всички стени на кабинета му, че дори и отвън. Само от една улица в Брестовица изкарал около 300 000 лева за „узаконяване”, ползвайки печат на община „Родопи”. Кой обаче му го е дал, така и не става ясно. Всичко било скрито-покрито от разследващи и полиция, твърдят жертвите на тариката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.