НОВА СХЕМА: Мераклии за екзотични почивки и пелети за отопление увиснаха с хилядарки

0

Поредната схема за отмъкване на пари от хората приложили двама тарикати на по 30 години. Те обещавали екзотична екскурзия на едни, а на други – доставка на пелети за отопление.

Двамата са арестувани, като Районната прокуратура в Плевен ръководи разследване за измама, извършена чрез няколко деяния, спрямо различни пострадали лица.

След проведени съвместни оперативни мероприятия двамата мъже са установени и задържани на територията на гр. Благоевград. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за измама, извършена в съучастие, при условията на продължавано престъпление.

Определена им е най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Установено е, че през октомври 2023 г. , след проведени телефонни разговори и имейл кореспонденция, жена е направила банков превод на 5378 лева, след като била въведена в заблуждение, че с тази сума резервира екзотична екскурзия.

През ноември други двама жители на областта били заблудени, че ще получат доставка на пелети за отопление. Всеки от тях е измамен с по 10 380 лева.

В хода на разследването били разпитани свидетели, извършени били претърсвания и изземвания на различни адреси в страната, иззети били документи и веществени доказателства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.