Адвокатът на Рангел Бизюрев: Той твърди, че Митко не е бил жив, когато са го заравяли

0

„Рангел не отрича, че е нанасял удари, но отрича те да са насочени в областта на главата, което е в противоречие с казаното от свидетеля Динков. Той не отрича, че се е укривал, това негово действие е предприето от паника. Рангел Бизюрев твърди, че Митко не е бил жив, когато са предприели действието да го заровят“, това каза Димитър Колев, служебен защитник на Рангел Бизюрев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Соченият за убиец на Димитър Малинов от Цалапица, 30-годишният Рангел Бизюрев, беше докаран у нас в сряда вечерта. Той беше заловен в Дания, където се укриваше в продължение на 4 месеца. 

На разпита в четвъртък Бизюрев е отрекъл някой от близнаците Борислав и Валентин Динкови да е нанасял удари на Митко, каквито бяха опасенията на близките на загиналия. Димитър Малинов беше убит на 20 юли 2023 г., а тялото му беше намерено дни по-късно, заровено край Цалапица. 

Бизюрев обясни на разпита, че до свадата между него и Митко се стигнало, след като Рангел получил информация, че е бил обиждан от 24-годишния Малинов. 

„Имам въпроси, на които все още нямам отговор. Искаме да знаем кой накара сина ми да излезе от дома ни. Рангел Бизюрев каза, че са били двамата с Борислав Динков. Искаме да знаем защо вчера само прокуратурата е разпитвала Рангел, защо не е е разпитан от кримиолози и психолози? Прокуратурата не е толкова запозната със случая. Как на Митко му се счупи носа, като Рангел казва, че има 3-4 удара, но не и в лицето? Съдебномедицинската експертиза я видях за секунди. В прокуратурата ни казаха, че най-малко 30 минути е бил жив, защо толкова се пази тази експертиза? Аз 8 месеца не знам от какво точно е починало детето ми“, каза през сълзи майката на убития Митко – Атанаска Бакалова. 

Според чичото на Митко се опитват да изкарат, че племенникът му се е самонаранил и е „починал от само себе си“. 

„Аз влязох да го разпознавам в моргата и той имаше изкъртени зъби“, каза чичото на Митко. 

Делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за укривателство, е на 26 март. 

„Очакваме адекватни присъди, за да не трябва аз да ги изпълнявам. Бащата на близнаците е казал, че е платил, където трябва, за да излязат на свобода“, каза още чичото. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.