Внесоха обвинителния акт срещу шофьора, прегазил 15-годишния Филип на пешеходна пътека в София

0

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) за умишлено причинена смърт при управление на моторно превозно средство.

Според обвинителния акт на 02.09.2023 г., около 23:17 ч., в гр. София, обвиняемият Петър Тодоров, управлявал лек автомобил по ул. „Ген. Гурко“ с посока на движение от бул. „Васил Левски“ към бул. „Г. С. Раковски“. Водачът бил употребил алкохол и в кръвта му имало концентрация 2,1 промила. В района на кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“, на прилежаща пешеходна пътека, нарушил правилата за движение по пътищата. Петър Тодоров се движел с 88 км/ч при разрешена скорост 30 км/ч и не пропуснал пресичащия по пешеходната пътека от ляво надясно по посоката му на движение пешеходец – 15-годишният Филип Арсов . В резултат на това обвиняемият реализирал пътнотранспортно произшествие с последния, като допускал причиняването на смъртта на пешеходеца, който починал „на място“.

Разследването е извършено от Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.