Андрей Янкулов: Четирима свидетели са видели Сарафов в „Осемте джуджета“

0

Вече има четирима свидетели, видели Сарафов в „Осемте джуджета“, а Любена Павлова даде публична информация за срещите му с Петьо Еврото. Това каза юристът Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд пред NOVA NEWS.

Той самият заяви, че не е оптимист за безпристрастно разследване, защото почти всички свидетели по случая са заинтересовани и имат съпричастност към определени кръговете. Някои от свидетелите започват да обясняват, че показанията са дадени под натиск. Не може да се каже кое е достоверното, допълни Янкулов.

„Публичните данни за това с какво се е занимавал Мартин Божанов са достатъчно и до голяма степен – неопровержими. Не може да има съмнение за посредническата му дейност, както и за предходната – за придобиване на имоти по измамлив начин. Комисията за разследване в парламента угасна. По-логично ми изглежда покушението срещу него да е свързано с информация, които е притежавал, за хора по високите етажи във властта“, посочи той.

Според Янкулов всичко е започнало да се разплита след взрива пред кортежа на бившия главен прокурор Иван Гешев.

„Видяхме изнасяне на много факти от кухнята на правосъдието. Има свидетелски показания за съпричастност към кръга на Петьо Еврото на висши магистрати. Преди критиките от обществото Гешев винаги е бил с явната подкрепа на ГЕРБ и ДПС. След събитията от миналата година представители на партиите започнаха да искат открито оставката му като главен прокурор. А когато Сарафов се обърна срещу Гешев, прокурорската колегия и ВСС не видяха проблеми с управлението на прокуратурата“, обобщи Янкулов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.