Семерджиев е осъден окончателно по обвинение за кражба на бензин

0

Георги Семерджиев вече е осъден окончателно. Присъдата му е за кражба на бензин за 233 лева от бензиностанция на магистрала „Тракия. Това става известно от съдебен акт на Окръжния съд в София. Мъжът, който е подсъдим и за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София , при която загинаха две млади момичета, вече излежава наказание от една година затвор за кражбата, пише БТА. 

По това обвинение той е признат за виновен от две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април миналата година, а след това Окръжният съд в София потвърждава присъдата на 31 януари тази година. С двата съдебни акта магистратите осъжда Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. А той изтърпява наказанието си от 23 февруари 2024 година.

В момента Семерджиев е подсъдим по няколко дела. Най-тежкото е за катастрофата със загиналите момичета и предстои Софийският апелативен съд да се произнесе също по делото. 

Защитата на мъжа е поискала от съда да промени задържането му под стража в по-лека мярка за неотклонение. Мотивът е, че ако бъде отменено постоянното му задържане, а причината да не е на свобода е само присъдата му, той може да работи, да има отпуск, да получава награди и да има свиждания от роднини. 

Както по-рано БТА съобщи, в Софийския градски съд започва второ дело срещу Георги Семерджиев. Процесът е по жалба на Семерджиев, който обжалва присъда от Районния съд в София за средна телесна повреда с особена жестокост. Делото, разпределено на съдия Снежина Колева, все още не насрочено. Утре тя ще заседава по искане на Семерджиев за промяна на мярката му за неотклонение. Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в ж.к. „Хаджи Димитър“ Семерджиев използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята и в безпомощно състояние. За това престъпление Семерджиев е осъден на две години затвор. Той трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на жертвата. Съподсъдим на Семерджиев е футболистът Иван Бандаловски, който получи една година условно с три години изпитателен срок. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.