ШОК И УЖАС! Писхологът Нав застрелян заради машинно масло по вратата на съседа

0

Нови шокиращи факти около едно от най-скандалните убийства в София излязоха наяве! Петна от машинно масло по вратата на известния пси­холог Иван Владимиров – Нав довели до скандала, завършил със смъртта му, стана ясно по време на делото срещу обви­нения за убийството Румен Тонев. В залата присъстваха майката и братът на жертвата, които са частни обвинители, пише в. „Галерия“.

Нав беше убит на 8 февруари 2023 г. пред апартамента на обвинения на столичната ул. „Черковна“ 69.

Тонев е стрелял около 22.30 ч. в главата му със законно притежаван пистолет „Байкал“, който имал като бивш полицай. Смъртта е настъпи­ла моментално. Във фаталната нощ между двамата възникнал конфликт за изцапаната врата, когато Владимиров отишъл да иска обяснение от съседа си. Двамата си разменили някол­ко думи, но бързо се скарали. Бившият полицай се шмугнал в жилището си и след миг се върнал с оръ­жието, чието разрешително изтичало на 4 април 2023 г. Тонев го насочил към главата на психолога и стрелял. Нав се строполил на площадката и починал на място. Тогава Тонев издърпал тялото му по по­сока една от входните врати на жилищната сграда, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространство­то между тази врата и друга­та, която била за мазетата. На нея подпрял главата на Вла­димиров. Пред съда той зая­ви, че е направил това, за да може Нав да бъде по-близо до линейката, когато тя дой­де. Шумът от изстрела бил чут от двама съседи. Те излезли от домовете си и слезли по стълбите, за да проверят какво става.

Тогава видели кръв на площадката пред апартамента на То­нев. Единият от тях про­дължил към вратата на въ­трешния двор и видял тялото на Нав. Казал на комшийка какво е видял и тя се обадила на тел. 112. По пътя срещнал Тонев, който му казал: „Твоят приятел Иван се опита да ме убие“, стана ясно от показа­нията На комшията преди дни. Пристигнали полицаи и Бър­за помощ.

Медиците само констатирали смъртта на психолога. Според съдебномедицинската експер­тиза входната огнестрелна рана била в долния етаж на лявата орбитална област, след това куршумът преминал през меките тъкани, долната стена на лява орбита, тилната кост вдясно с избиване на костни фрагменти навън.

Изходната огнестрелна рана била в дясна тилна област. То­ест куршумът се е движел от­пред назад, от ляво надясно, леко от долу нагоре. Според прокуратурата утежняващо за Тонев е обстоятелството, че хладнокръвно е нападнал пси­холога с огнестрелно оръжие, насочено към жизненоважна област и не е оказал помощ дори чрез уведомяване в Центъра за спешна медицин­ска помощ. Лоши са и харак­теристичните му данни – бил конфликтен и не общувал нор­мално със съседите си. Ако бъде признат за виновен, бив­шият полицай може да оста­не до края на дните си зад решетките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.