Детето на убитата Евгения с иск за 91 бона – сумата първо преведена за жилище, после прехвърлена на друг

0

Детето на убитата от съпруга си Евгения Владимирова търси от баща си 91 000 лева, които Орлин превел на майка си след убийството на жена си. 

През февруари тази година с Павлов иск от името на момченцето настойниците му искат от съда да обяви за недействително въпросното прехвърляне, съобщиха пред „Телеграф“ от СГС.

Още повече че срещу подсъдимия Орлин и баща му Пламен са заведени и искове за кръвнина от детето в качеството му на граждански ищец по делото за убийството. 

Врътка 

Въпросните 91 000 лв. били капаро за покупка на апартамент и били преведени с предварителен договор на строител.

След убийството и последвалия арест на Орлин обаче той разваля сделката, дава паролите за електронно банкиране на майка си Боряна, която прехвърля средствата в сметка на свое име.

По време на едно от заседанията на СГС по процеса за убийството майката на Орлин призна това и обясни, че с тези пари плащала на адвокатите по делото и поемала други разходи.

Близките на жертвата пък твърдят, че средствата са и на Евгения. Междувременно в СГС тече и дело за издръжка, на която Орлин е осъден, но не плаща на детето си.

През миналата година Софийският районен съд постанови подсъдимият да плаща 450 лв. месечна издръжка на момченцето.

Той обаче обжалва решението. 

Присъди 

Тялото на Евгения бе открито натъпкано в куфар и захвърлено край Перник в края на 2021 г. Освен Орлин подсъдим за зверството е неговият баща – Пламен Владимиров.

Според обвинението Евгения е била удушена, а после тялото й било натикано в куфар. След убийството Орлин обяви жена си за изчезнала. През есента на миналата година СГС осъди двамата подсъдими на доживотен затвор.

Присъдата обаче не е окончателна. Предстои процесът да продължи пред Софийския апелативен съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.