Дилърката от Бургас, която се отрови с погълната дрога при акция на МВР, работи за шурея на Митьо Очите

0

Блондинката Юлияна бере душа в бургаската болница, приятелката й Камелия бита от ченгета в ареста

Наркодилърката Юлияна Иванова, която през отминалия уикенд погълна пакет синтетична дрога пико в опит да скрие наркотиците при акция на МВР в бургаския квартал „Черно море“ и се озова натровена и в тежко състояние в УМБАЛ – Бургас, e имала сериозен покровител. Тя е пласирала наркотици за помориеца Христос Янулис, по-малкия брат на Антигона, съпругата на несебърския наркобарон Митьо Очите. Това разказаха източници на „Уикенд“ от морския ъндърграунд. Според думите им, 35-годишната Юлияна е изпълнявала ролята на снабдител в наркоорганизацията на Христос, в която дрога пласирали само жени.

Случаят с натровилата се със собствената си дрога блондинка придоби огромна популярност в Бургас, след като станаха известни подробности от проведената миналата събота акция на бургаската полиция срещу Юлияна и 28-годишната й съратничка Камелия Вангелова.
Двете дами – пласьорки на пико и хапчета екстази, бяха задържани пред казино „Маракеш“ от полицаи от Пето РУ в Бургас, а при обиск ченгетата откриха над 30 грама наркотици в джобовете им. За да осуетят задържането си,

Юлияна и Камелия погълнали част от пакетите с пико,

подготвени за продажба на дребно. Пликчето с дрога, погълнато от блондинката Юлияна, обаче се скъсало в стомаха й и тя се свлякла на земята в гърчове пред смаяните полицаи. Уплашена да не й се случи същото, другата задържана пласьорка Камелия изплюла на земята няколкото пакета с дрога, които кътала в устата си.
Тъй като съществувала вероятност да умре в ръцете им, полицаите бързо повикали екип на Спешна помощ, който отвел натровената с дрога Юлияна в бургаската болница. Там лекарите чрез интевенция успели да я накарат да повърне прозрачна полиетиленова опаковка с все още неразложила се в стомаха й кафеникава течност по нея. Юлияна е настанена в отделение „Реанимация“ с диагноза „тежка интоксикация“. Животът й вече е извън опасност и след броени дни, когато се възстанови напълно, тя ще бъде въдворена в арестантска килия.
Камелия Вангелова, която беше арестувана заедно с Юлияна, пък се оплака, че е била

жестоко пребита от полицаите в ареста,

които й разбили носа и я ритали в бъбреците. От бургаската полиция потвърдиха, че 28-годишната Камелия е с травма на носа, която обаче не била причинена от действията на задържалите я ченгета. В районния съд в Бургас, където се гледа мярката й за неотклонение, следите от раната на носа на пласьорката на дрога бяха видими. Това обаче не трогна съдиите, които разпоредиха Камелия да остане за постоянно в ареста.
Запознати с акцията на бургаската полиция срещу гълтачката на пико Юлияна и съратничката й Камелия, разказаха, че ченгетата са ги сгащили в момент на „захранка“. Твърди се, че 35-годишната Юлияна изпълнява ролята на снабдител в наркомрежа, ръководена от шурея на Митьо Очите – Хрисос Янулис. Братът на съпругата на Димитър Желязков обаче работел за себе си, а не за Морския Ал Капоне, който нито искал да го вижда, нито да го чува.
„Христос търгува с екстази и пико, които се забъркват в Айтос и се продават в Бургаския регион. Специфичното в

наркобандата на шурея на Митьо Очите

е, че наркотиците се пласират само от жени – дилърките са четири или пет на брой, като са зареждани със стока от „гълтачката на дрога“ Юлияна”, разкрива източник на „Уикенд” от бургаския подземен свят. Христос обаче не е арестуван след задържането на дилърките, което подклажда мълвата, че над него има спуснат полицейски и прокурорски чадър.
Представители на местния ъндъграунд отдавна твърдят, че шуреят на Митьо Очите е „брониран“ срещу полицейски акции, тъй като през 2019 г., месеци след като е задържан като разпространител на наркотици в родния си град Поморие, той се превърна в свидетел на Специализираната прокуратура срещу наркобандата на поморийския бандит Любомир Славов – Мазния. В съда Христос Янулис свидетелства, че Мазния, Веселин Кръстев – Шашавия и Мартин Душев – Ароматния, контролират разпространението на дрога в Поморие и че пласират синтетични наркотици и в София чрез Марин Колев – Линчо. Разправят, че след като бандата на Мазния отпада от играта, нишата е заета от шурея на Митьо Очите.
Интересен детайл е, че преди по-малко от година снабдителката на Христос –

натровилата се с погълната дрога Юлияна Иванова,

беше закопчана от полицията в Бургас с 1 кг. хапчета екстази, докато се вози в таксито на своя приятел. При проверка на таксиметровия автомобил в района на „Нафта-трейдинг“, полицаите претарашили и дамската чанта на Юлияна заради подозрително обемистия й размер. В чантата полицаите откриха два плика от по 500 гр. с хапчета екстази, както и две пластмасови бутилки с надпис „етанол“ и шише, пълно с метадон. Въпреки огромното количество дрога, с което беше заловена, Юлияна бързо беше освободена от ареста, а обвинителен акт срещу нея все още не е внесен.
„Възможно е Юлияна да е симулирала натравяне с пико, за да отърве ареста си и за да се озове в болницата в Бургас. Доколкото знам, тя е напуснала лечебното заведение още в деня след приемането си по спешност там, нищо, че все още се води пациент на реанимацията“, коментира източник на „Уикенд“ от морския ъндърграунд. Неговата прогноза е, че Юлияна ще се отърве и този път, а цялата отговорност ще бъде поета от стоящата на по-ниско от нея ниво в наркойерархията Камелия Вангелова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.