Подозират членове на Земунския клан за жестокото убийство

0

Къро трафикирал над 2 тона кокаин месечно, натопил сърбите на ДЕА

Друга водеща версия за екзекуцията на Красимир Каменов гласи, че Къро е ликвидиран по заръка на свои конкуренти в наркотрафика, като се смята, че убийството му е уредено от могъща сръбска наркогрупировка, ръководена от укриващи се от години в ЮАР мастити членове на страховития Земунски клан, пише „Уикенд“.

Смята се, че лъвския пай от трафика на кокаин от Южна Америка през ЮАР към Австралия и дори към Европа е контролиран от сръбската мафия в Южна Африка. През последните няколко години действащия в ЮАР Земунски клан е имал сериозна конкуренция в лицето на българска банда, ръководена и финансирана от установилия се през 2009 г. в Кейптаун висаджия Къро. Твърди се, че трафикът на кокаин през ЮАР, организиран от хората на Красимир Каменов, се е случвал ежемесечно посредством риболовни и товарни кораби, като структурата на висаджията е съумявала да прекара между 500 кила и 2 тона кокаин всеки месец.


Според запознати, че част от кокаиновите товари са стигали до България, откъдето са прекарвани по суша до Централна Европа, като дрогата е минавала през зеленчуковата борса на Къро в Слатина. През януари 2020 г. в зеленчуковата борса в Слатина, контролирана от Красимир Каменов – Къро, бяха открити почти 500 кила кокаин, импрегриран в кашони с цитрусови плодове, внос от Колумбия. За дрогата бяха арестувани двама български собственици на фирми, получатели на стоката – бившият шеф софийската митница Красимир Керемедчийски и Огнян Асенов. Последният е родом от Видин, откъдето е и Къро. Няколко седмици след наркоакцията срещу зеленчуковата борса на Каменов, стана известно, че по същия канал са влезли над 300 кила кокаин в Северна Македония, както и над 800 кг. бял прах, заловен в Нидерландия в картотени кашони, уж пълни с кафе.


Поддръжниците на версията, че Каменов е ликвидиран от свои конкуренти в наркотрафика твърдят, че Къро е поръчан от сърбите, тъй като е докладвал на ДЕА за наркоканалите на Земунския клан.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.