На свобода от 6 март, братът на Ружа Игнатова чака в София за документи

0

След 5 г. затвор в САЩ Константин започва нов живот, отрича се от криптосхемата

Сряда по обед. Пред сградата на паспортната служба на МВР на бул. “Мария Луиза” се вие обичайната опашка от хора, които чакат за нови документи. Млад мъж се различава от масата. Той е със синя шапка на главата и много татуировки по дланите и шията. Говори по телефона, докато чака реда си. Репортер на “24 часа” веднага го позна. Това е братът на митичната Ружа Игнатова, която е в топ 10 на издирваните от ФБР престъпници. Основателката на криптопирамидата “Уанкойн” изчезна през октомври 2017 г. На нейно място застана по-малкият ѝ брат Константин. Той бе арестуван в САЩ точно преди 5 г. заради разследване срещу него, сестра му и съучастниците им, които са в основата на най-мащабната измама в историята с щети за хора от цял свят в размер на над 4 милиарда долара. Оттогава Константин лежа в ареста, призна се за виновен и помогна на прокуратурата в Ню Йорк за разплитането на схемата. Точно 5 г. след ареста му, на 6 март 2024 г. Игнатов е освободен от затвора. Тогава Bloomberg съобщи, че той е бил осъден на 36 месеца затвор, които вече е излежал. На същата дата, вече на свобода, братът на Ружа се снима на летището в Ню Йорк.

“Време е за нов епизод в живота ми. Спомням си как седях с мой близък приятел в къщата си и си говорехме за надеждата. Казах му, че понякога се чувствам като сапунен мехур в свят, пълен с игли”, пише татуираният до шията млад мъж до селфи от улиците на Ню Йорк. След това във фейсбук уточнява, че вече не е част от “Уанкойн” и никога повече няма да се занимава с това.

“Смятам това за най-голямата грешка в живота си и дълбоко съжалявам”, казва Игнатов на излитане от САЩ. Два дни по-късно вече се снима усмихнат от София, а зад него се вижда разбит и кърпен асфалт като този в столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.