ВНИМАНИЕ, ИЗМАМА: Нова шашма от името на „Български пощи“! (СНИМКА)

0

През последните дни има нова фишинг кампания от името на „Български пощи“, съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик.

Около сто сигнала дневно изпращат граждани в кол центъра на дружеството.
От името на „Български пощи“ се изпращат фалшиви имейли и есемес съобщения, с цел събиране на чувствителни лични данни. В съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка, като понякога се посочва произволен номер, и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател, като е необходимо да предостави лични данни, от банкова карта и др.“, предупреждават от дружеството. 

Случаите на измама подробно са описани на сайта на компанията. „Български пощи“ отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл  [email protected] или есемес заплащане на такси и по никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.