Прокурорската колегия на ВСС изслушва прокурори от банкета с Нотариуса в Банско

0

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, изслушва прокурори от Софийска районна прокуратура (СРП) във връзка с коледно тържество от 2021 г. в Банско , на което има данни, че е присъствал Мартин Божанов.

В началото на заседанието стана известно, че в колегията от СРП са постъпили материали за 25 преписки, свързани с Божанов, както и материали от Софийска градска прокуратура. Днес ще бъдат изслушани и петима наблюдаващи прокурори.

 Мартин Божанов -Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал „Гео Милев“, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари, припомня БТА. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.